Pór

Pór ako ingrediencia v receptoch:

  • Recept bez obrázku

    Zapekané mušličky

    Cestoviny (mušlicky) dáme variť. Medzitým na olivovom oleji opražíme cibuľu, cesnak pór, pridáme hrášok, mrkvu (karotku) (ak nie je mrazená, ale čerstvá, treba ju dať ako prvú a ostatné prísady, až keď...

  • Recept bez obrázku

    Pečené zemiaky s cesnakovým tvarohom

    Na menší plech položíme zopár väčších umytých nových zemiakov so šupkou a dáme ich upiecť pri teplote 250 °C asi na 45 minút. Upečieme ich domäkka.

  • Recept bez obrázku

    Losos v lístkovom ceste

    Mrkvu a pór nakrájame na veľmi tenké a dlhé rezance, krátko povaríme v osolenej vode a scedíme.

  • Recept bez obrázku

    Rizoto s pórom a arašidmi

    Ryžu prepláchneme a pripravíme tradičným spôsobom (v pomere 1 diel ryže : 2 diely vody). Na oleji zľahka opražíme arašidy, pridáme korenie karí a na kolieska pokrájaný pór (bielu časť). Odstavíme a pridáme na kolieska nakrájanú...

  • Recept bez obrázku

    Špargľa s tofu a hlivou ustricovou

    Olej rozohrejeme, pridáme tofu (na kocky), popražíme, potom pridáme pór, ďalej hlivu, cesnak (pretlačený), ďumbier a miešame, kým huby nepustia šťavu. Primiešame špargľu, vývar a sójovú omáčku. Dusíme domäkka....

  • Recept bez obrázku

    Čínska makrela

    Nastrúhanú mrkvu podusíme na cibuľke, pridáme na kolieska pokrájaný pór, cesnak rozotrený so soľou, pridáme cukor, podľa potreby podlejeme vodou, pridáme karí korenie a PL sójovej omáčky, na menšie kúsky nakrájanú makrelu a...

  • Recept bez obrázku

    Alpská zemiaková polievka

    Zemiaky ošúpeme, mrkvu a cibuľu očistíme a všetko nakrájame na malé kocky, pór na kolieska a podusíme v hrnci na polovici masla. Postupne pridávame roztlačený cesnak, zalejeme vývarom alebo bujónom a varíme asi 15 minút....



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist