Foto: axenka
Čerstvý korálový pstruh priamo z Veľkého bariérového útesu. :-) Ulovil mi ho môj svokor a ja som nám tu rybičku pripravila na slovensko-austrálsky spôsob. Zobraziť celý popisČerstvý korálový pstruh priamo z Veľkého bariérového útesu. :-) Ulovil mi ho môj svokor a ja som nám tu rybičku pripravila na slovensko-austrálsky spôsob.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Vypitvanú a umytú rybu potrieme olivovým olejom a uložíme na alobalovú fóliu.
-
2
Kôpor, oregáno, tymián, rozotretý cesnak, bobkové listy a citrónové kolieska vložíme do vnútra ryby a celú ju osolíme morskou soľou.
-
3
Takto naloženého pstruha zabalíme do alobalu a dáme piecť na vopred nahriatý gril.
-
4
Očistené a umyté zemiaky okoreníme podľa chuti (mletá červená paprika, soľ, cesnak, čierne korenie, oregáno), kvapneme kvapku olivového oleja, pridáme cibuľu, premiešame a dáme piecť do vopred nahriatej rúry.
-
5
Medzitým si spravíme dressing z gréckeho jogurtu, pažítky, koriandru, kôpru, citrónovej šťavy, dijon horčice a štipky soli.
-
6
Všetko spolu rozmixujeme a dáme na chvíľku odstáť do chladničky.
-
7
Upečený pstruh...
-
8
a upečené zemiaky...
-
9
..hotová pochúťka.. :-) Kto by hľadal uhorku, tak je pod dressingom.. :-)
Diskusia k receptu