Foto: dada777
Nedá sa jesť len sladké a prepadla ma chuť na niečo chutné a slané. Tak som spravila tieto kysnuté koláčiky vhodné pre bezmliečnu diétu. Zobraziť celý popisNedá sa jesť len sladké a prepadla ma chuť na niečo chutné a slané. Tak som spravila tieto kysnuté koláčiky vhodné pre bezmliečnu diétu. Koláčiky som plnila pohánkovým tvarohom a chutili naozaj dobre.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
20 g |
|
0,5 ČL |
|
0,75 ČL |
|
4 PL |
|
1 ks |
|
200 ml |
|
Plnka: | |
asi 100 g |
|
1/2 ks |
|
podľa chuti |
|
Na potretie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Z vykysnutého kvásku a ostatných surovín si spracujeme vláčne cesto a rozdelíme ho na rovnaké kúsky (mne ich vyšlo 9).
- 2
Každý kúsok cesta porozťahujeme do kruhu a do jeho stredu dáme tvarohovú plnku. Plnku si pripravíme z polovice najemno nakrájaného pórika, pohánkového tvarohu a soli, všetko spolu zmiešame a môžeme plniť. Po naplnení cesto preložíme, okraje dobre uzavrieme a naplnené koláčiky necháme podkysnúť.
- 3
Potom ich potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou soli a pečieme 15 minút pri 180°C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu