Bryndzovo-zemiakové cestoviny fotorecept

makinka31 - bez fotkymakinka31, 15. augusta 2013
 Bryndzovo-zemiakové cestoviny (fotorecept)
Foto: makinka31

Všetci máme radi bleskové recepty a navyše, ak všetkým chutí....tak prečo sa nepodeliť? Recept mám od mojej sestry, ktorej veeeľmi ďakujem.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny. Množstvo som neudávala, každý máme doma iných hladošov:)

     Bryndzovo-zemiakové cestoviny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistené zemiaky pokrájame, dáme variť do vriacej posolenej vody. Cestovinu ( akúkoľvek doma máme, najlepšie sú fliačky, ale nie je to podmienka, vidíte, ja som použila kolienka) tiež uvaríme. Zemiaky scedíme popučíme.

     Bryndzovo-zemiakové cestoviny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme pokrájaný kôpor a bryndzu, znova pretlačíme.

     Bryndzovo-zemiakové cestoviny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Aby bola plnka nie príliš hustá, pridáme mlieko, zamiešame, až získame plnku požadovanej konzistencie.

     Bryndzovo-zemiakové cestoviny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plnku pridáme k uvareným a scedeným cestovinám a opäť zamiešame.

     Bryndzovo-zemiakové cestoviny (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ochutnáme, či je dostatočne slané, ak nie pridáme soľ, ak je to podľa našich chuťových pohárikov, môžeme podávať.

     Bryndzovo-zemiakové cestoviny (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A na záver jeden tip: ak nemáme doma bryndzu a namiesto toho sa nám v chladničke povaľuje akýkoľvek mäkký syr, môžeme ho použiť. Mám odskúšanú aj túto obmenu a tiež všetkým chutí :) Prajem dobrú chuť!

     Bryndzovo-zemiakové cestoviny (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@kredenc , niektore recepty uvadzaju, ze zemiaky sa davaju varit do vriacej osolenej vody
napr: zemiaky zbytočne vo vode nemáčame. Pokrájané zemiaky na prípravu polievky alebo prívarku dáme variť do vriacej vody. Keď ich pripravujeme ako prílohu k mäsu alebo iného pokrmu, dávame ich variť do studenej vody, lebo sa tak rýchle nerozvaria a udržia si pôvodný tvar.
zdroj: www.marpes.info/marpes-info/marpes_info_2/Rady-technolo...


Asi pred mesiacom sme v Kolibe v Nemeckej našli na jedálnom lístku jedlo s názvom Stískance. No odolali by ste? Ani my sme neodolali, dali sme si, ja aj dcéra, naši chlapi síce zostali verní haluškám, ale to viete, my ženy máme fantáziu a milujeme prekvapenia. A veru nás prekvapili, v dobrom. Priniesli nám jedlo, ktorá sa skladalo z kúskov cesta, chuťou pripomínalo cesto na pirohy. Nebolo krájané, vyzeralo to, že kuchárka ho kúsok odštipla, v prstoch na plocho stisla a hodila do vody variť. Ďalšou zložkou boli varené zemiaky, krájané na malé kocky, všetko premiešané s bryndzou a asi aj s kyslou smotanou a posypané škvarkami z údenej slaniny.
Výborné a tento recept zrejme chutí podobne. Takže ukladám, aspoň pre inšpiráciu.
tento rcp poznám tiež len trošku pozmenený, napr. na panvici udusím cibuľku na masle do sklovita, nie viac a pridám roztlačené uvarené zemiaky a po-opekám ich na tej cibuli s maslom, pridám uvarenú cestovinu -akúkoľvek, zase po-opekám, odtiahnem z ohňa a ihneď pridám väčšie množstvo bryndze a hodne posekanej pažítky. Ak je zmes moc tuhá prilejem trošku horúceho mlieka. Dochutím aj treba soľou, respektíve ml. korením a je to vynikajúca papenka. Takže zase proti gustu žiaden dišputát, kto čo má rád. Všetko čo sa varí s láskou je dobré...