Foto: makinka31
Všetci máme radi bleskové recepty a navyše, ak všetkým chutí....tak prečo sa nepodeliť? Recept mám od mojej sestry, ktorej veeeľmi ďakujem.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny. Množstvo som neudávala, každý máme doma iných hladošov:)
-
2
Očistené zemiaky pokrájame, dáme variť do vriacej posolenej vody. Cestovinu ( akúkoľvek doma máme, najlepšie sú fliačky, ale nie je to podmienka, vidíte, ja som použila kolienka) tiež uvaríme. Zemiaky scedíme popučíme.
-
3
Pridáme pokrájaný kôpor a bryndzu, znova pretlačíme.
-
4
Aby bola plnka nie príliš hustá, pridáme mlieko, zamiešame, až získame plnku požadovanej konzistencie.
-
5
Plnku pridáme k uvareným a scedeným cestovinám a opäť zamiešame.
-
6
Ochutnáme, či je dostatočne slané, ak nie pridáme soľ, ak je to podľa našich chuťových pohárikov, môžeme podávať.
-
7
A na záver jeden tip: ak nemáme doma bryndzu a namiesto toho sa nám v chladničke povaľuje akýkoľvek mäkký syr, môžeme ho použiť. Mám odskúšanú aj túto obmenu a tiež všetkým chutí :) Prajem dobrú chuť!
V kuchárskej škôlke učia, že zemiaky treba dať variť do studenej vody.
napr: zemiaky zbytočne vo vode nemáčame. Pokrájané zemiaky na prípravu polievky alebo prívarku dáme variť do vriacej vody. Keď ich pripravujeme ako prílohu k mäsu alebo iného pokrmu, dávame ich variť do studenej vody, lebo sa tak rýchle nerozvaria a udržia si pôvodný tvar.
zdroj: www.marpes.info/marpes-info/marpes_info_2/Rady-technolo...
verim,ze ucebnicu technologie pre ucebny odbor kuchar-casnik mas prestudovanu odpredu-odzadu
mozno by mohlo byt zaujimave vediet, ci Makinka31 nahodou nema podobne prestudovanu sice uplne inu, ale o nieco narocnejsiu ucebnicu...
aby si potom nevyzeral ako blbec pred vsetkymi varechacmi :-)
Výborné a tento recept zrejme chutí podobne. Takže ukladám, aspoň pre inšpiráciu.
To jedlo je urcite dobre , ved tam nie je nic co by som sama nemala rada .A mozno ho aj vyskusam a doma bude "chvaly do povaly":-)
Ale naozaj doporucujem premenovat toto jedlo :-) Jednak vsetci Slovaci , Rusinci aj Poliaci presne vedia co su to pirohy a mnohym tento nazov bude vadit . Ale co je horsie - nazov bude zavadzat /alebo mylit/ aj ludi , ktori nemaju ani tusenia co su to pirohy .
a ci sa zemiaky vkladaju do horucej alebo studenej vody je jedno, hlavne, ze su chutne, nech si kazdy vari ako uzna za spravne, ako je zvyknuty ja napriklad varim zemiaky v parnom hrnci alebo pouzivam slow pot
pre ostatných, ďakujem za komentáre @kredenc ja sa s tebou nehádam, zemiaky varím, zalievam vodou vriacou aj studenou, dokonca viem, že sa aj dusia...možno predsa len ten net by si mohol skúsiť aj čítať
a názov by som upravila, keby som mohla, ale musím počkať 30 dní, taká je teraz podmienka, keď zverejníte recept
sú rýchle a o to autorke išlo.Sú iste chutné a určite ich skúsim.Ja neviem prečo niektorí sú negatívni a nevidia v recepte to dobre ale hľadajú niečo čo môžu kritizovať.Veď život je tak krátky....
pre @kredenc ,pokiaľ sa ešte ukážeš...než začneš niekoho kritizovať tak sa predveď...možno sa niečomu aj my priučíme,ale rozhodne nie z tvojej učebnice...!!!