Všetci máme radi bleskové recepty a navyše, ak všetkým chutí....tak prečo sa nepodeliť? Recept mám od mojej sestry, ktorej veeeľmi ďakujem.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny. Množstvo som neudávala, každý máme doma iných hladošov:)
-
2
Očistené zemiaky pokrájame, dáme variť do vriacej posolenej vody. Cestovinu ( akúkoľvek doma máme, najlepšie sú fliačky, ale nie je to podmienka, vidíte, ja som použila kolienka) tiež uvaríme. Zemiaky scedíme popučíme.
-
3
Pridáme pokrájaný kôpor a bryndzu, znova pretlačíme.
-
4
Aby bola plnka nie príliš hustá, pridáme mlieko, zamiešame, až získame plnku požadovanej konzistencie.
-
5
Plnku pridáme k uvareným a scedeným cestovinám a opäť zamiešame.
-
6
Ochutnáme, či je dostatočne slané, ak nie pridáme soľ, ak je to podľa našich chuťových pohárikov, môžeme podávať.
-
7
A na záver jeden tip: ak nemáme doma bryndzu a namiesto toho sa nám v chladničke povaľuje akýkoľvek mäkký syr, môžeme ho použiť. Mám odskúšanú aj túto obmenu a tiež všetkým chutí :) Prajem dobrú chuť!
napr: zemiaky zbytočne vo vode nemáčame. Pokrájané zemiaky na prípravu polievky alebo prívarku dáme variť do vriacej vody. Keď ich pripravujeme ako prílohu k mäsu alebo iného pokrmu, dávame ich variť do studenej vody, lebo sa tak rýchle nerozvaria a udržia si pôvodný tvar.
zdroj: www.marpes.info/marpes-info/marpes_info_2/Rady-technolo...
Výborné a tento recept zrejme chutí podobne. Takže ukladám, aspoň pre inšpiráciu.