Foto: kata130
Tento recept ma napadol ked som chcela na obed urobiť krevety, no niečo mi k nim chýbalo nejaká tá omáčka.Tak doma som našla túto Zobraziť celý popisTento recept ma napadol ked som chcela na obed urobiť krevety, no niečo mi k nim chýbalo nejaká tá omáčka.Tak doma som našla túto omáčku,tak som to vyskúšala a vznikol z toho skvelý recept! a aj obed! :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvaríme si čínske/ázijské rezance (ja som ich kúpila v Lidli, ked mali Ázijský týždeň), uvaríme ich podľa postupu na obale.
-
2
Cibuľku nakrájame,usmažíme na panvici s trošičkou oleja (1 pol. lyžica), potom k nej pridáme rozmrazené malé lúpané krevety a posypeme oreganom a štipka soli.
-
3
Na panvici si orestujeme mrazenú čínsku zmes. Pokvapkáme šťavou z citróna,pridáme štipku soli, na chvíľku podusíme, nech nám nasiakne šťavou.
-
4
V malom hrnčeku si zohrejeme Heinz (stredomorskú) omáčku, a do nej pridáme krevety na cibuľke.
-
5
Potom si urobíme zeleninovy šalát, kde nakrájame všetkú zeleninu na drobné kúsky, pokvapkáme citrónom a premiešame.
- 6
Nakoniec si dáme na tanier uvarené rezance, na ne dáme orestovanú zeleninovú zmes, na vrch pridáme krevety v omáčke, a pridáme veeľa zeleninového šalátu :D
Prajem, Dobrú chuť! :) - 6
Diskusia k receptu