Smažený kapr na česneku fotorecept

manek380 - fotkamanek380, 2. augusta 2013
Smažený kapr na česneku (fotorecept)
Foto: manek380

Někdy se zdá, že kapří maso je možno upravit s čímkoliv a pořád to bude jedlé. Ale tahle varianta opravdu nemá chybu i bez Zobraziť celý popisNěkdy se zdá, že kapří maso je možno upravit s čímkoliv a pořád to bude jedlé. Ale tahle varianta opravdu nemá chybu i bez berliček v podobě tropického ovoce a směsi orientálních koření. Stačí tři obyčejné základní suroviny české kuchyně: SŮL, ČESNEK A PETRŽELKA.

4
porcie
45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks (porcie)
4 PL
4 strúčiky
2 ČL
Na obal:
4 PL
2 ČL
 na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Nejprve si připravíme česnekovo-petrželkovou pastu utřením česneku, soli a jemně usekané petrželky. Pokud nemáme možnost použít čerstvou petrželku, můžeme ji nahradit polovičním množstvím petrželky sušené.

    Smažený kapr na česneku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Porce kapra osušíme, potřeme česnekovou pastou a necháme alespoň půl hodiny odležet.

    Smažený kapr na česneku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Smícháme hladkou mouku s paprikou,

    Smažený kapr na česneku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    odleželé rybí maso směsí lehce obalíme,

    Smažený kapr na česneku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    přebytečnou mouku oklepneme a zvolna smažíme v horkém oleji dozlatova.

    Smažený kapr na česneku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podáváme s libovolnou úpravou brambor, ale určitě se bude hodit i zeleninový salát nebo čerstvý chléb. Místo kapra lze použít i jinou rybu podle vlastních preferencí! :)

    Smažený kapr na česneku (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

polovacka
Manek380 , tento kapor sa ti podaril - klobuk dole , krasne usmazeny do slatista ( tak sa zda ze si expert na rybacie speciality )
askadaniela
@manek380 , za toto ťa bude môj muž zvelebovať :-) Je rybár a často hľadáme dobré, jednoduché rcp na naše sladkovodné ryby. Vďaka :-)
polovacka
Pre mna si expert , mas jednoduche a kvalitne jedla , mozem ti iba zagratulovat k dobrej prezentacii na vareche
boise
krása, milujem kapra a cesnak...takže musí byť :)
frezia
Kapra na tento sposob milujem! Zozeniem kapra a urobim!
izabella929
je vidieť, že to nie je mrazený kapor, ale čerstvý a chuť si dokážem predstaviť...milujem rybky, len nie mrazené z obchodu...tvoj recept sa mi veľmi páči.-))
radost
všetko tak robím-okrem petržlenu..niekedy na panvici-niekedy na plechu pečiem v rúre.v jednoduchosti je krása..aj chuť..si majster rybí..pochválen budˇˇ...
tinca
@manek380 v jednoduchosti je krása, ja tiež niekedy tak robím, hoci najradšej mám vianoč.vyprážaného, pekné foto:)
hubata
@manek380 - skvelý recept i keď ja robím bez petržlenovej vňate, ale s ňou môže byť rybka ešte chutnejšia. Určite sa dajú týmto spôsobom pripraviť všetky naše sladkovodné ryby. Vďaka za knižku, istotne po nej rady siahnu aj slovenské kuchárky. Oceňujem aj pekné foto a zrozumiteľný popis receptu. A je to pravda, že niekedy nezáleží na veľkom počte surovín aby bola ryba chutná.
manek380
@tinca , kniha je k objednání buď přímo na odkaze, případně ještě jich mám deset doma na prodej ze zrušeného obchodu. Takže pokud je zájem, je možné mi napsat na mail manek380@seznam.cz a já ji pošlu. Jen musím zjistit, co stojí poštovné na Slovensko, jestli nebude jednodušší to tam přímo zavést! :D
elysa
posuniem recept manželovi- chytá aj pečie rybky...
polovacka
manek380 , zasielam vam E-mail koli tejto knihe , prosim rezervujte jednu pre mna ( pre mna je troche daleko ist pre tuto knihu )
kocka
Ja si kapra nafiletujem, pokvapkam citronom, osolím,okorenim a posypem korenim na ryby s citronom a potom obaľujem v múke zmiešanou s čer.paprikou. Do rozpaleného oleja dám na kolieska narezaný cesnák keď je opečený vyberiem ho a vypražam rybu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia