Lososové tortellini v krevetovej omáčke
Miroslav Heredoš
šéfkuchár reštaurácie Va Bene v Bratislave, 11. septembra 2013
šéfkuchár reštaurácie Va Bene v Bratislave, 11. septembra 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z múky, žĺtkov a oleja vytvoríme husté cesto, ktoré poriadne vymiesime a necháme odpočívať v chladničke. Po hodine vyberieme, rozvaľkáme na tenký plát a formičkou vykra-jujeme kolieska, ktoré plníme lososovou plnkou. Varíme v osolenej vode zhruba minútu.
- 2
Lososová plnka: Lososa pokrájame na malé kúsky a zľahka na masle zatiahneme. Pridáme soľ, korenie, kôpor a citrón. Plnku necháme vychladnúť a plníme ňou tortellini.
- 3
Omáčka: Na panvici prehrejeme paradajkové pyré, pridáme vývar z rýb a uvaríme krevety. Potom zahustíme maslom. Uvarené tortellini vložíme do omáčky a servírujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu