Lososové tortellini v krevetovej omáčke

Miroslav Heredoš
šéfkuchár reštaurácie Va Bene v Bratislave, 11. septembra 2013
Lososové tortellini v krevetovej omáčke
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
110 g
1 ČL
150 g
50 g
10 g
100 g
200 ml
100 g




Postup

  1. 1

    Z múky, žĺtkov a oleja vytvoríme husté cesto, ktoré poriadne vymiesime a necháme odpočívať v chladničke. Po hodine vyberieme, rozvaľkáme na tenký plát a formičkou vykra-jujeme kolieska, ktoré plníme lososovou plnkou. Varíme v osolenej vode zhruba minútu.

  2. 2

    Lososová plnka: Lososa pokrájame na malé kúsky a zľahka na masle zatiahneme. Pridáme soľ, korenie, kôpor a citrón. Plnku necháme vychladnúť a plníme ňou tortellini.

  3. 3

    Omáčka: Na panvici prehrejeme paradajkové pyré, pridáme vývar z rýb a uvaríme krevety. Potom zahustíme maslom. Uvarené tortellini vložíme do omáčky a servírujeme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia