Pečený kapr na červeném víně

manek380 - fotkamanek380, 1. júla 2013
Pečený kapr na červeném víně
Foto: manek380

Byl jsem na návštěvě u staršího syna a tak jsem se celý týden bavíl vařením pro tuhle rodinku. V lednici jsem narazil i na Zobraziť celý popisByl jsem na návštěvě u staršího syna a tak jsem se celý týden bavíl vařením pro tuhle rodinku. V lednici jsem narazil i na kapříka a protože byla k dispozici i lahvinka modrého portugalu, šoupl jsem ho podlitého vínkem do trouby, ať si pro změnu zaplave i v tomto moku. Slušelo mu to, jak můžete vidět na jeho portrétu po opětovném vytažení na světlo boží, a snacha (i když moc ryby nejí) se olizovala ještě několik hodin po obědě.

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
150 ml
3 strúčiky
2 PL
150 g




Postup

  1. 1

    Očištěného kapra zbaveného hlavy a ploutví nařízneme příčnými řezy na bocích, osolíme a vetřeme do něj ze všech stran směs prolisovaného česneku a jemně usekané petrželky.

    Pečený kapr na červeném víně - obrázok 1
  2. 2

    Do pekáče položíme několik plátků másla, na ně položíme kapra, do jehož břišní dutiny jsme též vložili část másla a poklademe jej zbylým máslem nakrájeným na plátky.

  3. 3

    Podlijeme vínem a pečeme 45 minut za častého přelévání výpekem při teplotě 180°C. V polovině doby pečení rybu opatrně obrátíme. Podáváme s bramborovou kaší.

Diskusia k receptu

elixir
Ktorá iná rybka by ešte mohla byť upravená týmto spôsobom? Kapra nejedávame, ale táto kombinácia ryba + víno vo mne vzbudila zvedavosť.
marianne
fotka je taka... divoka ,trosku,lebo mi pecie slnko do bytu a nemozem najst dobre miesto na fotenie,ale recept jednoduchy a vyborny.Este som doplnila cerstvymi bylinkami,tymianom,oreganom,rozmarinom...co mi prislo na balkone pod ruku...:-) dakujem,este si ho niekedy zopakujem...


bozulka
Vždy som si myslela,že som dobrá kuchárka na ryby...ale...vidím,že mám ešte čo doháňať.Máš výbornú fantáziu...
Určite vyskúšam,netrpezlivo budem čakať na dodávku od brata rybára...!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia