Rybacia polievka - soupe de poisson fotorecept

amelie - fotkaamelie, 17. júla 2013
Rybacia polievka - soupe de poisson (fotorecept)
Foto: amelie

Milujem trhy a tržnice. Tie s rybami a plodmi mora najviac. Ani tentokrát som neodolala...

4-6
porcie

Suroviny

1200 - 1500 g
800 - 900 g
1 l
2 l
4 - 5 ks
1 ks
1 ks
4 ks
3 pl
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Menšie morské ryby očistíme a zbavíme vnútorností. Žiaľ, neviem všetky slovenské názvy, treba kúpiť, čo má predavač rýb na pulte, tentokrát som vzala sardinky, hlavu z morského ďasa,, rascasse, loup de mer, rouget, grondin a sébaste.

    Rybacia polievka - soupe de poisson (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na olivovom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a pór, pridáme ošúpané a pokrájané paradajky, zopár mušlí a krunierov z langúst,

    Rybacia polievka - soupe de poisson (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    vypitvané menšie ryby a hlavy z väčších kusov

    Rybacia polievka - soupe de poisson (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podlejeme vínom, rybacím vývarom, pridáme štipku šafránu a varíme neprikryté. Medzitým opatrne odstránime zo sépií vankúšiky s čiernym farbivom

    Rybacia polievka - soupe de poisson (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vytiahneme tvrdé priesvitné časti - vyzerajú ako dlhé úzke listy.

    Rybacia polievka - soupe de poisson (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Sépie dobre umyjeme pod studenou tečúcou vodou.

    Rybacia polievka - soupe de poisson (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Z langúst a kreviet vytiahneme čierne črievko (kruniere hláv a hrudí sa už varia v polievke s rybami).

    Rybacia polievka - soupe de poisson (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Očistené mäso zo sépiíí pridáme do polievky. Krátko povaríme, potom z polievky vyberieme dierkovanou naberačkou uvarené ryby a plody mora, Oberieme mäso z rýb

    Rybacia polievka - soupe de poisson (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Do hrnca s vývarom, odkiaľ sme vybrali uvarené malé ryby a rybacie hlavy, pridáme umyté a očistené väčšie ryby pokrájané na kusy a varíme asi 20 minút, kým nezmäknú. Sépie pokrájame na kolieska vrátime do hrnca s vylúpnutými mušľami aj celými dobre umytými mušľami, kúskami rybacieho mäsa z malých rýb a s čistými chvostíkmi kôrovcov. Necháme jednu, dve minúty prevrieť a odstavíme. Do misiek s rybacou polievkou pridáme zemiaky, neošúpané, pokrájané na kocky a osobitne uvarené. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.

    Rybacia polievka - soupe de poisson (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Perfektný recept. My tu máme výhodu , že v " Ocean48 " si môžme
nakúpiť tieto čerstvé morské príšerky za slušnú cenu. Vyskúšam.
Vyzera nesmierne lakavo, hned by som si z nej dala:-), naozaj krasny recept. KK