Čínske rezance so štipkou (aj bez) fantázie

perinbabba - fotkaperinbabba, 20. augusta 2013

Recept som našla v časopise. Pôvodne v ňom bolo zopár maličkostí, no ja som niečo vyhodila, niečo som vložila a ... teraz ho milujem, Zobraziť celý popisRecept som našla v časopise. Pôvodne v ňom bolo zopár maličkostí, no ja som niečo vyhodila, niečo som vložila a ... teraz ho milujem, lebo je jednoduchý, chutný, rýchly a nehanbila by som sa ponúknuť ho návšteve :-) Juj a ... toto nie je tradičné čínske jedlo ... toto je len jedlo s použitím zopár čínskych ingrediencií :-)

Suroviny

1 bal.
1 ks
1 ks
2 ks
Rôzne obmeny :




Postup

  1. 1

    Rezance vložíme do misky a zalejeme vodou. /ja používam prevarenú z konvice. Nemusí byť horúca/ cca po 10 min. dáme odkvapkať do sitka.

  2. 2

    Na olivovom oleji udusíme nakrájaný pórik spolu s čínskou kapustou. Keď sú mäkké /resp. také ako nám chutia:-) / vyberieme ich do misky. Vajíčka rozhabarkujeme /rozšprudľujeme ... krásne slovo/ - urobíme viac-menej omeletu a upečieme ich na panvici, kde sme predtým dusili dobroty. Keď je upečená, rozbijeme ju vareškou.

  3. 3

    Pridáme udusené dobroty, rezance, cesnak, soľ a 2 - 3 pol. lyžice sójovej omáčky. V recepte bol spomenutý aj cukor, ale mne to s tým fakt nechutilo.

  4. 4

    No a k tej fantázii ... Použila som už aj na tenké plátky narezané kuracie mäsko, mrkvu, petržlen, celer ... aj bambusové výhonky. Najdôležitejšia surovina je sójová omáčka ... len opatrne s ňou :-)

Diskusia k receptu

micanela
mne sa pacia - mozno ti tu niektori napisu ze toto nie je cina ale na to sa vykasli
daguska
Super. Kazdy podla svojej chuti a penazenky. Ja by som dala vsetky obmeny naraz.
perinbabba
Už aj ja som ich dávala všetky naraz :-) ale hmmm stalo sa, že potvora chladnička nie a nie vydať všetky poklady :-/ tak sme ostali pri "chudobnejšej" variante :-)
2010
A ked nemas slize tak si vyrob zo zeleniny po azijsky,( tu je mrkva, cukina a biela redkva daikon ) inac aj tu omeletu zroluju a pokrajaju na tenke slize, a na miesto cukru pridaju daaku inu omacku k sojovej ako Hoisin , Oyster alebo sweet chilli :-)


2010
Aj ked roky pribudli ja tie azijske slize so zeleninou a kuracim masom stale varim.Teraz boli tie hrubsie japonske udon.
PS: Kukurica cerstva