Foto: eviana
Nie je to kari v pravom slova zmysle... ja viem, ale toto jedlo jednoducho milujeme...je síce trošku náročnejšie na krájanie použitých surovín, ale inak Zobraziť celý popisNie je to kari v pravom slova zmysle... ja viem, ale toto jedlo jednoducho milujeme...je síce trošku náročnejšie na krájanie použitých surovín, ale inak celkom rýchle a jednoduché a vzhľadom na množstvo použitej zeleniny, ktorú možno do nemoty variovať, aj krásne farebné a zdravé :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
2 PL |
|
100 ml |
|
4 ks |
|
200 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
300 ml |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
250 ml |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
1 dl |
|
Postup
-
1
Deň vopred si naložíme kuracie prsia do marinády z Red curry pasty a oleja
-
2
...ktorá vyzerá nejak takto:
-
3
Kuracie mäso nakrájame na rezančeky a prekladáme marinádou... Takto naložené mäso necháme cez noc v chlade - ak nemáme celú noc, tak minimálne cca 3-4 hodiny.
-
4
Táto časť je na celom recepte najnáročnejšia - nakrájať si všetky suroviny na približne rovnaké kúsky - horný rad z ľava do prava: kapusta, mrkva, uchovec bazový alias judášovo ucho; dolný rad: pór, červená paprika, fialová cibuľa
-
5
...naložené kuracie mäso dáme prudko osmažiť - olej nepridávame, dosť ho je v marináde.
-
6
...naozaj len krátko - cca 3-4 minúty, kým sa mäsko zatiahne a zbelie (aby sme ho zbytočne nevysušili) - vyberieme ho z hrnca a necháme odpočívať mimo oheň.
-
7
Do výpeku z mäsa pridáme mrkvu a kúsok masla (mne k mrkve nejak automaticky maslo patrí), chvíľočku (cca 2 minúty) podusíme
-
8
...potom pridáme kapustu, opäť chvíľočku (2 min) podusíme
-
9
...podlejeme vývarom - ja som dnes nemala, tak som len vodou vypláchla misku, v ktorej bolo naložené kuracie mäso.
-
10
...pripravíme si dochucovadlá - sójovú omáčku, rybaciu omáčku, solčanku, kari korenie a nasekané chilli papričky (vlastne chilli papričky nie sú nasekané, ale nastrihané - máme na ne špeciálne chilli nožničky - z manikúry, ale používame ich výhradne na strihanie chilli :)
-
11
...dochucovadlá pridáme k dusiacej sa zelenine
-
12
...vsypeme judášovo ucho a červenú papriku, minútku podusíme
-
13
...pridáme fialovú cibuľu a pór
-
14
...tu by bolo ideálne pridať čerstvú koriandrovú vňať, ale nemala som, tak som nasekala aspoň petržlenovú
-
15
...pridáme odpočinuté mäso
-
16
...vlejeme šľahačkovú smotanu (alebo ešte lepšie kokosové mlieko)
-
17
...časť so zahusťovaním som zabudla fotiť - keď som naliala šľahačkovú smotanu, tak som zarobila lyžicu solamylu s vodou, rozmiešala a vmiešala do masy, nechala prejsť varom, zamiešala a jedlo bolo hotové. U nás ho vždy musím robiť v najväčšom hrnci aký máme :)
Šikulka si bezpochyby.
alebo www.asiafood.sk/kari-omacky-pasty/1299-cervena-kari-pas...