Nedeľná hubová polievka fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 5. septembra 2013
Nedeľná hubová polievka (fotorecept)
Foto: rennatte

K nedeli patrí dobrá polievka, vývar, väčšinou mäsový, ale v hubárskej sezóne aj hubový, vyskúšajte

10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Do vriacej osolenej vody vložíme očistenú koreňovú zeleninu, celú mrkvu aj petržlen, zeler a kaleráb prekrojíme na štvtinky a prikryté varíme 20 minút

    Nedeľná hubová polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    zelenina je napoly mäkká, pridáme očistené huby, menšie necháme v celku, väčšie prekrojíme

    Nedeľná hubová polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ďalej pridáme pór, celú cibuľu, nové a celé čierne korenie a rascu, povaríme 15-20 minút

    Nedeľná hubová polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    hotovú polievku prelejeme cez sitko, huby a zeleninu nakrájame, vložíme do vývaru

    Nedeľná hubová polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    dochutíme nasekanou čerstvou ligurčekovou alebo petržlenovou vňaťou

    Nedeľná hubová polievka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    na tanier dáme porciu uvarených slížov a zalejeme polievkou

    Nedeľná hubová polievka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

anina6
hubová polievka je veľmi chutná,tiež ju varím. len škoda, že u nás huby teraz nerastú, málo pršalo, tak len dúfam, že v septembri snáď niečo bude.
izabella929
páni, to je ale pochúťka.-)) a také kusy dubákov...) nádherná polievka.-))
frezia
Velmi pekna polievka,zozeniem huby a uvarim ju. Ukladam.
eviana
Mňam... hríby milujem na každý spôsob, slintám ako Harino, normálne nemám slov... ešte rýchlo ťuknem 5*, bo sa inak nedá... tlieskam a tie krásne hríbiky závidím :)
bojar
dobrý cept až na ten slovenvký výraz "slíže"
rennatte
dakujem za mile komentare a pre @bojar - v rozpise surovin mam napisane rezance, ale pri spracovani mi proste ubehlo tak ako mi huba narostla, tak som napisala po zahoracky, ale pre teba teda vysvetlim,,,,su to rezance, alebo nitovky, alebo akakolvek cestovina do polievky,,,pismenka, muslicky, ale mozu byt aj drobky alebo krupicove, pecenove halusky,,,
eviana
Ja som pol na pol záhorák a trnavák... a slíže sú aj tam aj tam a všetci, čo ma poznajú a poznajú moju kuchyňu aj tu na juhu vedia, čo to slíže sú... dobre je to tak ako to je @Rennatte :)))
frezia
Tuto vybornu polievku sme mali dnes na obed, len namiesto rezancov som do nej dala struhanú cestovinu. Dakujem za inspiraciu.
jozka2
frezia ty si kucharka od fachu,nepokazila by son tuto polievocku kupovanou cestovinou,ale iba domacou tarhonou ako ty,polievka je super,najradsej ju robim z hlivy zemnej alebo ustricovej a kuriatok.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia