Foto: rennatte
K nedeli patrí dobrá polievka, vývar, väčšinou mäsový, ale v hubárskej sezóne aj hubový, vyskúšajte
10 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do vriacej osolenej vody vložíme očistenú koreňovú zeleninu, celú mrkvu aj petržlen, zeler a kaleráb prekrojíme na štvtinky a prikryté varíme 20 minút
-
2
zelenina je napoly mäkká, pridáme očistené huby, menšie necháme v celku, väčšie prekrojíme
-
3
ďalej pridáme pór, celú cibuľu, nové a celé čierne korenie a rascu, povaríme 15-20 minút
-
4
hotovú polievku prelejeme cez sitko, huby a zeleninu nakrájame, vložíme do vývaru
-
5
dochutíme nasekanou čerstvou ligurčekovou alebo petržlenovou vňaťou
-
6
na tanier dáme porciu uvarených slížov a zalejeme polievkou
Diskusia k receptu