Foto: dvorka
Prvá letná zelenina u mojich chlapov nie je veľmi obľúbená a preto ju často nerobím, no tentokrát som neodolala.
3
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu, pór a cuketu som nakrájala na polmesiačiky. Na trolinku masti som dala dusiť cibuľu a pór, potom som pridala cuketu.
-
2
Kým sa mi zeleninka dusila nakrájala som si špekáčiky na mesiačiky a pridala do panvice.
-
3
Pomaly na najmenšom plameni som piekla, trochu občas premiešala aby bola cuketa mäkká. Soľ ani korenie som nepridávala, aby vynikla chuť zeleniny.
-
4
Ešte som na polosucho opiekla zemiaky, tie som trolinku nakoniec posolila a dala ako prílohu. Čerstvé paradajky z trhu pridali obedu farebnosti.
Diskusia k receptu