Foto: damisa
Náš obľúbený posúch s vôňou kôpru a smotany.
1
porcia
porcia
10+60 minút
príprava
príprava
35 minút
na 190 °C
na 190 °C
Suroviny
350 g |
|
100 ml |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
160 ml |
|
1 ČL |
|
30 g |
|
1/2 ks |
|
50 g |
|
na potretie: | |
800 g |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
150 g |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Urobíme kvások a vypracujeme zo všetkých surovín cesto a necháme ho vykysnúť.
-
2
Rozdelíme na dve časti, jednu si urobíme so slaninkou a druhú len smotanovú. V miske si vymiešame smotanu s kôprom a soľou.
-
3
Cesto dáme na plech s papierom na pečenie a dáme rozvaľkané cesto. Navrch dáme polovicu smotany a pokrájanú slaninu a cibuľu
-
4
Navrch na jeden plech poukladáme slaninu a posypeme cibuľou a druhý urobíme bez slaniny a cibule
(Niekedy použije aj tvaroh alebo bryndzu.)
Takto nejako vyzerajú, sú bez kôpru, nebola sezóna, ale v lete s kôprom, také sú najlepšie.
@sovka ,u nás to bolo rozdelené-ja s mužom okraje a syn stred /nemal okrajové rád,hovorieval,že tam je "suché cesto"/.Niekedy sa stalo,že na plechu ostal iba rám... :-)