Smotanový posúch

damisa - fotkadamisa, 19. augusta 2013
Smotanový posúch
Foto: damisa

Náš obľúbený posúch s vôňou kôpru a smotany.

1
porcia
10+60 minút
príprava
35 minút
na 190 °C

Suroviny

350 g
100 ml
1 ks
1 PL
160 ml
1 ČL
30 g
1/2 ks
50 g
na potretie:
800 g
1 ČL
2 PL
150 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Urobíme kvások a vypracujeme zo všetkých surovín cesto a necháme ho vykysnúť.

    Smotanový posúch - obrázok 1
  2. 2

    Rozdelíme na dve časti, jednu si urobíme so slaninkou a druhú len smotanovú. V miske si vymiešame smotanu s kôprom a soľou.

    Smotanový posúch - obrázok 2
  3. 3

    Cesto dáme na plech s papierom na pečenie a dáme rozvaľkané cesto. Navrch dáme polovicu smotany a pokrájanú slaninu a cibuľu

    Smotanový posúch - obrázok 3
  4. 4

    Navrch na jeden plech poukladáme slaninu a posypeme cibuľou a druhý urobíme bez slaniny a cibule

    Smotanový posúch - obrázok 4

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Vidím, že si ju šikovne krájala tak, aby na každom dieliku bol aj kúsok z okraja. Ja som zvykla krájať na štvorce. Chceš vedieť ako vyzeral plech po chvíli? Všetky krajné zjednené a v strede kúsky bez okrajov, ktoré nikto nechcel. Tak som s tým vybabrala. Cesto delím na buchtičky, každú rukou roztlačím na plocho, potriem vajcom a navrch príde smotana. Každá má svoj kraj kolom dookola a zjedia se všetky do jednej.
Mám takýto osúch veľmi rada,v zime poslúži aj z mrazničky alebo zo supermarketu,trošku drahší,ale čerstvý.
@sovka ,u nás to bolo rozdelené-ja s mužom okraje a syn stred /nemal okrajové rád,hovorieval,že tam je "suché cesto"/.Niekedy sa stalo,že na plechu ostal iba rám... :-)

Pridaj komentár k receptu: