Pstruhy, krevety a iné pochutiny

habakukurica - fotkahabakukurica, 25. júna 2013

Keď sme sa hostili :)

4-5
porcie
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Pečené pstruhy:
4 ks
 na vymastenie misy
Grandiózne krevety:
500 g
250 g
1 ks
1 PL
1 ks
Štuchané zemiaky:
500 g




Postup

  1. 1

    Ako prvé si dáme uvariť nové zemiaky poriadne vyčistené aj so šupkou nakrájané na štvrtiny. Medzitým si poriadne umyjeme pstruhy, osolíme, okoreníme, obylinkujeme aj zvnútra aj zvonku, uložíme ich do predom maslom vymazanej formy a dáme piecť. Pečieme ich neprikryté cca 20 minút pri teplote zhruba 200°C - počas pečenia ich raz obrátime. Po vytiahnutí z rúry by mali mať chrumkavú kožu ale vo vnútri by mali zostať šťavnaté.

  2. 2

    Kým sa varia zemiačky a pečú pstruhy umyjeme olúpané predvarené krevetky a následne ich hodíme na rozpálený olivový olej s trochou chilli papričky. Pridáme za lyžicu rybacej omáčky, alebo jemne dosolíme a čakáme kým sa odparí prebytočná šťava. Okoreníme ich a pridáme celá neprekrojené cherry paradajky a šťavu z cca pólky citrónu (my dávame z celého alebo aj z 1,5 ale my sme divní kyslomilní :) Poopekáme na prudkom ohni kým paradajky nezačnú púšťať trochu štavy, ktorá to celé zcelí. Kombinácia plody mora, chilli, paradajka a citrón je podľa mňa nebo samo :)

  3. 3

    Kým sa pstruhy dopečú a krevety dokrevetia scedíme zemiaky, pridáme asi polku malého masla a nadrobno nakrájaný pórik a jarnú cibuľku a premiešame až kým sa hmota nespojí. Je to konzistenia taká.. že ešte vidno že sú to zemiaky ale už máte tušenie že by to mohla byť aj hrudkovitá kaša :D v prípade potreby dosolíme a podávame. K jedlu sa pýta rukolovo-babyšpenátovo-mladolistový zelený šalát s kopou citrónu. Dobrú chuť :)

    Pstruhy, krevety a iné pochutiny - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia