Foto: johny46
Po dlhšej dobe sa vraciam na obrazovku s delikatesným jablkovým šalátom, ktorý som vykutal z nejakého 30 ročného časopisu. Prekvapila ma jeho jemná a Zobraziť celý popisPo dlhšej dobe sa vraciam na obrazovku s delikatesným jablkovým šalátom, ktorý som vykutal z nejakého 30 ročného časopisu. Prekvapila ma jeho jemná a lahodná chuť čoho znakom bolo aj to, že zmizol ako keď Copperfield mávne rukou. Je to veľmi jednoduchý zeleninovo - ovocný šalátik, ktorý osvieži v horúcich dňoch.
Postup
-
1
Mrkvu narežeme na maličké kocky a dáme trochu povariť do osolenej vody. Uvaríme tak al dente, aby sa pri miešaní nerozpadala. Jablka ošúpeme, nastrúhame na hrubom strúhadle a prelejeme šťavou z polovice citróna, aby neztmavli. Pór narežeme na tenko. Použijeme bielu časť. Ja som použil asi 15 cm kúsok o hrúbke asi 2,5 cm. Netreba sa báť, nebude to príliš pórkové, aj keď to možno tak vyzerá. Vajíčka uvarené na tvrdo pokrájame tak isto na maličké kocky, ako mrkvu. Zeler veľkosti jedného jablka ošúpeme a nastrúhame tak isto, ako jablká. Stredne veľkú kyslú uhorku nastrúhame na jemno. Pridáme sterilizovanú kukuricu bez nálevu, osolíme, okoreníme podľa chuti a premiešame s asi tromi lyžicami majonézy, nech to získa kompaktnú konzistenciu. Za tú majonézu ma nemusíte odsudzovať, dá sa použiť aj bezvaječná, alebo tatarka z varených vajec. Recepty nájdete na vareche habadej. Necháme zo dve hodinky odpočinúť v chlade, nech sa spoja chute. Podávame s pečivom, ale najlepšie chutia s báječnými trojhránkami, ktoré som nestihol odfotiť a preto recept na ne dám pri najbližšej príprave, čo nebude trvať dlho.
Diskusia k receptu