Foto: simona11
Túto polievku varievala ešte moja babička. Je naozaj fajnová. Varím ju veľmi často.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji opražíme cibuľu do sklovita, pridáme petržlenovú vňať a rozmrvíme kvasnice. Za stáleho miešania kvasnice roztopíme a miešame, až kým sa nezačnú lepiť. Takto zároveň stratia svoj typický zápach :)
-
2
Pridáme najskôr nakrájaný zeler a kaleráb, osolíme, podlejeme trochu vodou a podusíme.
-
3
Doložíme nakrájanú mrkvu, petržlen a kus čerstvej papriky. Ja dávam jaderník. Zalejeme vodou a varíme.
-
4
Keď je už zelenina mäkká, pridáme nakrájaný pór a ligurček. Niekto ho pozná pod názvom magi alebo polievčik.
-
5
Nakoniec nasádžeme kávovou lyžičkou krupicové knedlíky, pár minút povaríme a hotovo! Dobrú chuť!
-
6
Cesto na knedlíky si zarobíme čím skôr, aby sa krupica napučala. Môže byť detská aj obyčajná.
Diskusia k receptu