Jednoduchá krémová pórovo-špargľová polievka
Foto: siuuu
Pochutili sme si. Pórová polievka mi v mojej zbierke krémových zeleninových polievok chýbala a keďže mi zvýšili kúsky zelenej špargle z iného receptu, pridala Zobraziť celý popisPochutili sme si. Pórová polievka mi v mojej zbierke krémových zeleninových polievok chýbala a keďže mi zvýšili kúsky zelenej špargle z iného receptu, pridala som ju k póru a vzniklá táto chutná polievočka. Ak nemáte špargľu nič to, výborná bude aj čisto pórová polievka.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks (biela časť) |
|
1 hrsť (nemusí byť) |
|
1-1,25 l (prípadne hydinový) |
|
3-4 PL |
|
3-4 ks stredne veľké |
|
1-2 ks (alebo cibuľa) |
|
3 strúčiky |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (nemusí byť) |
|
podľa chuti (pre verziu na kyslo - nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Pór umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Šalotku alebo cibuľu a cesnak očistíme a pokrájame nadrobno. Zemiaky očistíme a pokrájame na menšie kúsky.
- 2
Širší hrniec rozohrejeme, pridáme olej a restujeme pór a šalotku (cibuľu) pokiaľ pór trocha nezmäkne. Pridáme zemiaky, špargľu a cesnak, zalejeme vývarom asi 1,5 cm nad zeleninu, prikryjeme a varíme pokiaľ nie sú zemiaky mäkké (ak nemáte špargľu nevadí, výborná bude aj čisto pórková).
- 3
Po uvarení rozmixujeme a prepasírujeme. V prípade potreby dochutíme soľou a korením, prevaríme a môžeme podávať. Polievočka je jemnej chuti. Ja mám rada výraznejšie chute, takže som polievku doladila kvapkou octu a posekaným kôprom. Podávala som z chipsom zo sušenej šunky. Lahodná polievočka. Na foto je verzia "na kyslo".
Tiež pórová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu