Jahňacia polievka
šéfkuchár hotela Galanta**** v Galante, 5. decembra 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
Suroviny
1 kg (bez kosti) |
|
150 g |
|
150 g |
|
300 g |
|
2 strúčiky |
|
|
|
50 g |
|
10 g |
|
5 g |
|
|
|
1 zväzok (čerstvý) |
|
|
|
1 KL |
|
2 ks |
|
250 ml |
|
Postup
-
1
Očistené, vykostené, umyté, osušené jahňacie pliecko pokrájame na malé kocky. Zelenú fazuľku nakrájame na asi 4 cm kúsky a uvaríme ju v mierne osolenej vode. Očistené zemiaky nakrájame na malé kocky a takisto uvaríme v mierne osolenej vode.
- 2
Na panvici rozpustíme bravčovú masť, na ktorej opražíme najemno pokrájanú cibuľu, pridáme mletú sladkú červenú papriku a miešame. Pridáme jahňacie mäso a prudko opekáme z každej strany, kým na povrchu nevznikne tenká kôra. Pridáme bobkové listy, soľ, rascu, nadrobno pokrájaný cesnak a miešame 1–2 minúty. Podlejeme malým množstvom horúceho domáceho jahňacieho vývaru z kostí a dusíme domäkka. Podľa potreby dolievame vývar.
- 3
Keď je mäso mäkké, pridáme uvarené zemiaky a fazuľku aj s vodou, v ktorej sa varili.
- 4
Pridáme posekaný kôpor, dochutíme citrónovou šťavou a estragónovým octom. Polievku podávame s kyslou smotanou.
Tiež polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu