Jahňacia polievka
Jahňacia polievka

Jahňacia polievka

Norbert Veress
šéfkuchár hotela Galanta**** v Galante, 5. decembra 2019
Jahňacia polievka
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
110 minút
príprava

Suroviny

1 kg (bez kosti)
150 g
150 g
300 g
2 strúčiky
50 g
10 g
5 g
1 zväzok (čerstvý)
1 KL
2 ks
250 ml




Postup

  1. 1

    Očistené, vykostené, umyté, osušené jahňacie pliecko pokrájame na malé kocky. Zelenú fazuľku nakrájame na asi 4 cm kúsky a uvaríme ju v mierne osolenej vode. Očistené zemiaky nakrájame na malé kocky a takisto uvaríme v mierne osolenej vode.

  2. 2

    Na panvici rozpustíme bravčovú masť, na ktorej opražíme najemno pokrájanú cibuľu, pridáme mletú sladkú červenú papriku a miešame. Pridáme jahňacie mäso a prudko opekáme z každej strany, kým na povrchu nevznikne tenká kôra. Pridáme bobkové listy, soľ, rascu, nadrobno pokrájaný cesnak a miešame 1–2 minúty. Podlejeme malým množstvom horúceho domáceho jahňacieho vývaru z kostí a dusíme domäkka. Podľa potreby dolievame vývar.

  3. 3

    Keď je mäso mäkké, pridáme uvarené zemiaky a fazuľku aj s vodou, v ktorej sa varili.

  4. 4

    Pridáme posekaný kôpor, dochutíme citrónovou šťavou a estragónovým octom. Polievku podávame s kyslou smotanou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia