Výborný kapor na víne a cesnaku
Foto: siuuu
Tak trocha začínam trénovať na Vianoce... Nemusí byť každý rok klasický vyprážaný kaprík, treba vyskúšať aj iné chute. Preto ho skúšam pripraviť aj Zobraziť celý popisTak trocha začínam trénovať na Vianoce... Nemusí byť každý rok klasický vyprážaný kaprík, treba vyskúšať aj iné chute. Preto ho skúšam pripraviť aj na iné spôsoby. Dnes to bola táto verzia a kaprík v tejto úprave bol výborný.
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
4 porcie - kúsky |
|
10 g |
|
150-200 ml (alebo ružové) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 hlavička |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Porcie z kapríka umyjeme, osušíme, osolíme, jemne ochutíme drvenou rascou a uložíme do pekáča, ktorý sme vymazali kúskom masla. Vložíme do rúry zohriatej na 190 °C a pečieme 15 minút.
- 2
Medzitým zmiešame cca 1,5-2 dl bieleho alebo ružového vínka, 5-6 očistených a pretlačených strúčikov cesnaku a 1/2-1 ČL sušeného tymianu. Po 15 minútach kapríka rovnomerne polejeme vínovo-cesnakovou zmesou a pečieme ešte 10 minút, nakoniec zapečieme pod grilom 3-4 minúty (na najvyšší výkon).
- 3
Príloha podľa chuti - ja som mala uvarené zemiačiky, zmiešané s malým kúskom masla a petržlenovou vňaťou, ochutené štipkou soli.
Tiež pečený kapor:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Som rada, že chutilo.
Aj my sme kaproví ... kapríka tiež môžem v akejkoľvek úprave (okrem polievky - tú ja nemusím).