Pečený kapor
Pečený kapor

Výborný kapor na víne a cesnaku

siuuu - fotkasiuuu, 25. novembra 2019
Výborný kapor na víne a cesnaku
Foto: siuuu

Tak trocha začínam trénovať na Vianoce... Nemusí byť každý rok klasický vyprážaný kaprík, treba vyskúšať aj iné chute. Preto ho skúšam pripraviť aj na iné spôsoby. Dnes to bola táto verzia a kaprík v tejto úprave bol výborný.

4
porcie
5 minút
príprava
25-30 minút
na 190 °C

Suroviny

4 porcie - kúsky
10 g
150-200 ml (alebo ružové)
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
1 hlavička
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Porcie z kapríka umyjeme, osušíme, osolíme, jemne ochutíme drvenou rascou a uložíme do pekáča, ktorý sme vymazali kúskom masla. Vložíme do rúry zohriatej na 190 °C a pečieme 15 minút.

  2. 2

    Medzitým zmiešame cca 1,5-2 dl bieleho alebo ružového vínka, 5-6 očistených a pretlačených strúčikov cesnaku a 1/2-1 ČL sušeného tymianu. Po 15 minútach kapríka rovnomerne polejeme vínovo-cesnakovou zmesou a pečieme ešte 10 minút, nakoniec zapečieme pod grilom 3-4 minúty (na najvyšší výkon).

  3. 3

    Príloha podľa chuti - ja som mala uvarené zemiačiky, zmiešané s malým kúskom masla a petržlenovou vňaťou, ochutené štipkou soli.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
mňam, skvelé suroviny, presne mám rada rascu, maslo, víno, tymian... musí ladiť :)
Dobrá inšpirácia...... Nemusí byť na vianočnom stole len vysmážaný kapor.
2x siuuu, haji