Pórová polievka so zeleninou
Foto: dusan444
Veľmi jednoduchá a pritom veľmi chutná polievka.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pór nakrájame na kolieska a trošku si odložíme na neskôr. Očistené zemiaky nakrájame na kocky a zeleninu len ošúpeme a necháme vcelku. V rozpise uvádzam jeden kus, ale samozrejme záleží od veľkosti a niekedy stačí polovica.
- 2
Na oleji opražíme pór, pridáme zemiaky a zeleninu, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a varíme.
- 3
Zeleninu vyberieme, keď je polomäkká a pór so zemiakmi varíme ďalej do mäkka. Potom to zmixujeme, ak je polievka hustá, dolejeme vodu. Prevaríme a podľa potreby dochutíme.
- 4
Zeleninu, ktorú sme vybrali, nakrájame na kocky. Spolu s pórom, ktorý sme si na začiatku odložili, ju na oleji opražíme.
- 5
Polievku naberieme na tanier a do stredu dáme kopček opraženej zeleniny.
Tiež pórová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu