Kuracie prsia Manchurian fotorecept

Foto: Violeta
Rýchle a chutné.
Zdroj: Taste, The Chinese Recipes Show
porcie
Suroviny
2 ks |
|
|
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
biela časť |
|
3 strúčiky |
|
1/2 ks |
|
|
|
1 ks |
|
Cestíčko: | |
1-2 PL |
|
2 ks |
|
|
|
Okrem toho: | |
2 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
1 ČL (chilli džem) |
|
Máčaný škrob: | |
2 ČL |
|
25 ml |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Kuracie prsia očistíme, nakrájame a posolíme. Vaječné bielky zmiešame so škrobom a pridáme kuracie mäso.
-
2
Zeleninu umyjeme a nakrájame. Ja som mala pór a červenú papriku. Do pôvodného receptu patrí červená cibuľa a červená aj zelená paprika, pór nie. Výsledné jedlo bude viac farebné. Nemala som ani pažítku na záverečné prizdobenie.
-
3
Rozpálime olej na vyprážanie a jednotlivé kúsky kuraťa v ňom vypražíme. Vkladajte jednotlivo, aby sa nezlepili. Vypražené necháme na sitku odkvapkať.
-
4
Vo woku opražíme pór alebo cibuľu, cesnak. Pridáme papriku, mrkvu a chvíľu opekáme. Prilejeme sójovú a ústricovú omáčku, ryžový ocot, cukor, trocha vody. Posolíme, okoreníme, dochutíme chilli alebo chilli džemom, môžeme aj medom. Na záver prilejeme máčaný škrob a prehrejeme.
-
5
Do zeleniny pridáme mäso, poprehadzujeme a prípadne ešte prichutíme.
-
6
Chutný obed alebo večera ;)
Áno mrkva zmäkne, je nakrájaná na tenko. Nemá byť ako blato. Kuracie kúsky pražím v panvici vo väčšom množstve oleja, v sitku len odkvapkajú. Je to sitko zo starej fritézy :)