Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kuracie prsia Manchurian fotorecept

violeta - fotkavioleta, 14. januára 2020
Kuracie prsia Manchurian (fotorecept)
Foto: Violeta

Rýchle a chutné.
Zdroj: Taste, The Chinese Recipes Show

3
porcie

Suroviny

2 ks
1/2 ks
1 ks
 biela časť
3 strúčiky
1/2 ks
1 ks
Cestíčko:
1-2 PL
2 ks
Okrem toho:
2 PL
1 PL
1 PL
1 ČL
1 ČL
1 ČL (chilli džem)
Máčaný škrob:
2 ČL
25 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia očistíme, nakrájame a posolíme. Vaječné bielky zmiešame so škrobom a pridáme kuracie mäso.

    Kuracie prsia Manchurian (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zeleninu umyjeme a nakrájame. Ja som mala pór a červenú papriku. Do pôvodného receptu patrí červená cibuľa a červená aj zelená paprika, pór nie. Výsledné jedlo bude viac farebné. Nemala som ani pažítku na záverečné prizdobenie.

    Kuracie prsia Manchurian (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozpálime olej na vyprážanie a jednotlivé kúsky kuraťa v ňom vypražíme. Vkladajte jednotlivo, aby sa nezlepili. Vypražené necháme na sitku odkvapkať.

    Kuracie prsia Manchurian (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vo woku opražíme pór alebo cibuľu, cesnak. Pridáme papriku, mrkvu a chvíľu opekáme. Prilejeme sójovú a ústricovú omáčku, ryžový ocot, cukor, trocha vody. Posolíme, okoreníme, dochutíme chilli alebo chilli džemom, môžeme aj medom. Na záver prilejeme máčaný škrob a prehrejeme.

    Kuracie prsia Manchurian (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do zeleniny pridáme mäso, poprehadzujeme a prípadne ešte prichutíme.

    Kuracie prsia Manchurian (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Chutný obed alebo večera ;)

    Kuracie prsia Manchurian (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@evanaaa (14.1.2020 18:57)
Áno mrkva zmäkne, je nakrájaná na tenko. Nemá byť ako blato. Kuracie kúsky pražím v panvici vo väčšom množstve oleja, v sitku len odkvapkajú. Je to sitko zo starej fritézy :)