Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kuracie prsia Manchurian fotorecept

violeta - fotkavioleta, 14. januára 2020
Kuracie prsia Manchurian (fotorecept)
Foto: Violeta

Rýchle a chutné.
Zdroj: Taste, The Chinese Recipes Show

3
porcie

Suroviny

2 ks
1/2 ks
1 ks
 biela časť
3 strúčiky
1/2 ks
1 ks
Cestíčko:
1-2 PL
2 ks
Okrem toho:
2 PL
1 PL
1 PL
1 ČL
1 ČL
1 ČL (chilli džem)
Máčaný škrob:
2 ČL
25 ml




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia očistíme, nakrájame a posolíme. Vaječné bielky zmiešame so škrobom a pridáme kuracie mäso.

    Kuracie prsia Manchurian (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zeleninu umyjeme a nakrájame. Ja som mala pór a červenú papriku. Do pôvodného receptu patrí červená cibuľa a červená aj zelená paprika, pór nie. Výsledné jedlo bude viac farebné. Nemala som ani pažítku na záverečné prizdobenie.

    Kuracie prsia Manchurian (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozpálime olej na vyprážanie a jednotlivé kúsky kuraťa v ňom vypražíme. Vkladajte jednotlivo, aby sa nezlepili. Vypražené necháme na sitku odkvapkať.

    Kuracie prsia Manchurian (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vo woku opražíme pór alebo cibuľu, cesnak. Pridáme papriku, mrkvu a chvíľu opekáme. Prilejeme sójovú a ústricovú omáčku, ryžový ocot, cukor, trocha vody. Posolíme, okoreníme, dochutíme chilli alebo chilli džemom, môžeme aj medom. Na záver prilejeme máčaný škrob a prehrejeme.

    Kuracie prsia Manchurian (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do zeleniny pridáme mäso, poprehadzujeme a prípadne ešte prichutíme.

    Kuracie prsia Manchurian (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Chutný obed alebo večera ;)

    Kuracie prsia Manchurian (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

evanaaa
Celkom sa mi to páči, na tom zábere a tanieri to vypadá lákavo....a mrkvu netreba predvariť, zmäkne pri chvíľkovom opekaní? A ešte, vidím, že pražíš tie kuracie kúsky v sitku, mám také aj ja, ale načo potom tá naberačka, keď to stačí len vytiahnuť ( to sitko)?
violeta
@evanaaa (14.1.2020 18:57)
Áno mrkva zmäkne, je nakrájaná na tenko. Nemá byť ako blato. Kuracie kúsky pražím v panvici vo väčšom množstve oleja, v sitku len odkvapkajú. Je to sitko zo starej fritézy :)



evanaaa
@roli7676 , chápem, ale ja beriem v úvahu aj to, že je niekedy rozdiel medzi chrumkavým a tvrdým.....a beriem ohľad aj na moje zuby :-)
haji
@evanaaa (15.1.2020 18:37)
Je mrkva a mrkva. Některá odolává, jiná je na skus udělaná rychle. Záleží na štěstí. I chatrné zúbky potřebují čas od času trénink.
violeta
@haji (17.1.2020 08:41)
Vidíš @haji , mňa ani nenapadlo, ako by sa správala taká poctivá domáca mrkva. Je pravda, že väčšinou používam supermaketovú, rýchlenú. Ďakujem za pripomenutie :)
1x haji
haji
@violeta (17.1.2020 09:51)
Přesně. Domácí či farmářská mrkev, pěstovaná na uskladnění /správně vyzrálá a skladovaná/ je něco úplně jiného než supermarketová /rychlená/. A nejde v marketu odvodit, že co je s "chvostem" je rychlené, co je bez "chvostu" je mrkev vyzrálá. Není. Jen jí amputovali zelený chvostík. Podobné je to s petržlenom, zelerom. Těžké pak uchovávání v lednici, nejde otálet, je třeba rychle zpracovat.
havla
@violeta , Ďakujem za pekný recept, za jeho postup, pridané fotky. Si šikulka. Už je v KK a čaká na vyskúšanie. Určite to bude dobré papáničko. @haji , super, že si popísala ako je to s tou mrkvou. Vedela som, že sú rozdiely v mrkve a inej zelenine, ale nevedela som prečo je to tak. Takže už viem, ďakujem Ti.
1x haji
violeta
@haji (17.1.2020 10:14)
Možno náhoda, predvčerom som dostala mrkvu od priateľa a zdá sa, že by to s ňou nebolo také ľahké :))
Vo videu kuchár mrkvu nakrájal na úplne tenučké, až priesvitné krúžky, tak asi vedel prečo.
Človek si takéto veci hneď ani neuvedomí, doba nás zmenila, niektoré diskusie sú naozaj poučné. Ešte raz ďakujem @haji .