Recepty, kde je pór
Výborný kapor na víne a cesnaku
Tak trocha začínam trénovať na Vianoce... Nemusí byť každý rok klasický vyprážaný kaprík, treba vyskúšať aj iné chute....
Ravioly s hubovou plnkou
Všetky huby nakrájame na malé
kocky, opečieme na repkovom
oleji, pridáme soľ, korenie a saké...
Pórková krémová polévka
Z másla a mouky uděláme jíšku. Přidáme nakrájený pórek, vývar, sůl a pepř, ...
Candát, smetanový pórek a brambory
Na másle zpěníme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený pórek, osolíme, opepříme a krátce...
Ryžové rezance s krevetami podľa Evy Černej
Energická Eva Černá s nadšením pripravuje recept z ingrediencií, pred ktorými máme často rešpekt. S...
Hamur Kızartması - Raňajkové feta pampúšiky
Už dávno som nepridala žiadny turecký recept. Dokonca som zistila, že na Vareche tieto moje obľúbené pampúšiky ani medzi
receptami nemám. Takže to musím rýchlo napraviť....
Lahodný šalát s tuniakom, vajíčkom a kôprovým dresingom
Šalát vie asi pripraviť každý, takže skôr iba tip na rýchlu, chutnú a zdravú večeru...
Zapečené zemiaky plnené slaninou a syrom
Pečené zemiaky rozvoňajú celú kuchyňu a v chladných dňoch prídu vhod na rýchlu večeru. Slaninka dodá...
Svieža kuracinka so zázvorom a pomarančom
Ďalší z mojich mäsovo-ovocných počinov. Svieže nielen letné jedlo.
Parfait z údeného pstruha s vínnym želé
Parfait z údeného pstruha s vínnym želé a so zemiakovým šalátom
Kuracie prsia v bryndzovo-kôprovej perine s hráškovým pyré
Kuracie prsia rozrežeme na rezne, osolíme, okoreníme z obidvoch strán. Na panvicu dáme olej...
Hliva ustricová na póre a kapii
Huby v mojej kuchyni, už od „junáčikovského“ veku, navždy obsadili pomyselný trón a
som presvedčený,...
Paradajkovo-avokádový šalát so sezamom a s lososom
Semienka sa stali doslova hitom moderného
kulinárstva a výživy. Ja však pri nich spolu
s ďalšími nadšencami –...
Zemiakové palacinky s paradajkovo-hubovou plnkou
Za ktorou inou surovinou môžem podnikať také
príjemné a zároveň užitočné túry? Preto mám rád
huby v lese, ...
Rybacie koláčiky
Rybacie koláčiky, no to je doslovný preklad anglického receptu, fish cakes.
Taká ich klasika,...
Letná hríbovica s bezlepkovou tarhoňou
Výdatná polievka je niekedy za dve jedlá. Naša hustá letná hríbovica s bezlepkovou tarhoňou vám dobre...
Kanapky s kôprovou penou a lososom a s prosciuttom a melónom
Kanapky s kôprovou penou a lososom:
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s posekaným kôprom. Ochutíme soľou, korením a...
Svieži zelerovo-mrkvovo-syrový šalát
V lete sa nám žiada ľahšia strava ako v inom ročnom období. Takže sa snažím častejšie...
Perzský uhorkovo-paradajkový šalát
Recept na mňa vybehol myslím niekde na Facebooku - a keďže ja veeeľmi rada skúšam
nové chute,...
Králičí „wellington“ na cviklovo-pórovom ragú
V panvici rozohrejeme olej a opražíme na
ňom nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme nakrájané šampiňóny.
Dochutíme ich soľou,...
Tekvicový prívarok najmladšej Masterchefky na svete
Najmladšia víťazka súťaže Masterchef na svete - mladá Slovenka Kristína Nemčková pripraví prívarok, s ktorým vyhrala...
Číre paradajkové consommé
Na olivovom oleji zľahka opražíme nakrájanú cibuľu,
karotku, pór a zeler, asi 10 minút, ...
Karfiol s cícerom na karí korení
Rýchle, letné, kto chce, dá si k tomu ryžu, kto chce mäsko, ...
Ryžové rolky z kapra a zo zeleru
Očisteného kapra najemno pokrájame. Stopkový zeler nakrájame
nadrobno a zmiešame s kaprom. Pridáme najemno posekanú čili...

Výborný kapor na víne a cesnaku
Tak trocha začínam trénovať na Vianoce... Nemusí byť každý rok klasický vyprážaný kaprík, treba vyskúšať aj iné chute....

Ravioly s hubovou plnkou
Všetky huby nakrájame na malé kocky, opečieme na repkovom oleji, pridáme soľ, korenie a saké...

Pórková krémová polévka
Z másla a mouky uděláme jíšku. Přidáme nakrájený pórek, vývar, sůl a pepř, ...

Candát, smetanový pórek a brambory
Na másle zpěníme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený pórek, osolíme, opepříme a krátce...

Ryžové rezance s krevetami podľa Evy Černej
Energická Eva Černá s nadšením pripravuje recept z ingrediencií, pred ktorými máme často rešpekt. S...

Hamur Kızartması - Raňajkové feta pampúšiky
Už dávno som nepridala žiadny turecký recept. Dokonca som zistila, že na Vareche tieto moje obľúbené pampúšiky ani medzi receptami nemám. Takže to musím rýchlo napraviť....

Lahodný šalát s tuniakom, vajíčkom a kôprovým dresingom
Šalát vie asi pripraviť každý, takže skôr iba tip na rýchlu, chutnú a zdravú večeru...

Zapečené zemiaky plnené slaninou a syrom
Pečené zemiaky rozvoňajú celú kuchyňu a v chladných dňoch prídu vhod na rýchlu večeru. Slaninka dodá...

Svieža kuracinka so zázvorom a pomarančom
Ďalší z mojich mäsovo-ovocných počinov. Svieže nielen letné jedlo.

Parfait z údeného pstruha s vínnym želé
Parfait z údeného pstruha s vínnym želé a so zemiakovým šalátom

Kuracie prsia v bryndzovo-kôprovej perine s hráškovým pyré
Kuracie prsia rozrežeme na rezne, osolíme, okoreníme z obidvoch strán. Na panvicu dáme olej...

Hliva ustricová na póre a kapii
Huby v mojej kuchyni, už od „junáčikovského“ veku, navždy obsadili pomyselný trón a som presvedčený,...

Paradajkovo-avokádový šalát so sezamom a s lososom
Semienka sa stali doslova hitom moderného kulinárstva a výživy. Ja však pri nich spolu s ďalšími nadšencami –...

Zemiakové palacinky s paradajkovo-hubovou plnkou
Za ktorou inou surovinou môžem podnikať také príjemné a zároveň užitočné túry? Preto mám rád huby v lese, ...

Rybacie koláčiky
Rybacie koláčiky, no to je doslovný preklad anglického receptu, fish cakes. Taká ich klasika,...

Letná hríbovica s bezlepkovou tarhoňou
Výdatná polievka je niekedy za dve jedlá. Naša hustá letná hríbovica s bezlepkovou tarhoňou vám dobre...

Kanapky s kôprovou penou a lososom a s prosciuttom a melónom
Kanapky s kôprovou penou a lososom: Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s posekaným kôprom. Ochutíme soľou, korením a...

Svieži zelerovo-mrkvovo-syrový šalát
V lete sa nám žiada ľahšia strava ako v inom ročnom období. Takže sa snažím častejšie...

Perzský uhorkovo-paradajkový šalát
Recept na mňa vybehol myslím niekde na Facebooku - a keďže ja veeeľmi rada skúšam nové chute,...

Králičí „wellington“ na cviklovo-pórovom ragú
V panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme nakrájané šampiňóny. Dochutíme ich soľou,...

Tekvicový prívarok najmladšej Masterchefky na svete
Najmladšia víťazka súťaže Masterchef na svete - mladá Slovenka Kristína Nemčková pripraví prívarok, s ktorým vyhrala...

Číre paradajkové consommé
Na olivovom oleji zľahka opražíme nakrájanú cibuľu, karotku, pór a zeler, asi 10 minút, ...

Karfiol s cícerom na karí korení
Rýchle, letné, kto chce, dá si k tomu ryžu, kto chce mäsko, ...

Ryžové rolky z kapra a zo zeleru
Očisteného kapra najemno pokrájame. Stopkový zeler nakrájame nadrobno a zmiešame s kaprom. Pridáme najemno posekanú čili...