Recepty, kde je pečivo
Teľacie ragú s viedenskou knedľou podľa Karin Haydu
Teľacie ragú s viedenskou knedľou od Karin Haydu je zdravé, výživné a ľahké jedlo, ktoré...
Tekvicová nátierka so syrom feta
Z tekvice odstránime semienka, dužinu nakrájame a pečieme pri
180 °C 20–25 minút, necháme
vychladnúť.
Zapekané plnené rožky
Máte staršie pečivo a neviete čo s ním? Skúste ho naplniť touto perfektnou náplňou, pár
minút...
Vegánsky hotdog po taliansky
Paradajky ponoríme do vriacej vody asi na 1 minútu. Potom ich vyberieme a hneď premyjeme v...
Grilované čevapčiči a pljeskavica
Letné grilovačky si vždy užívame aj my profesionáli, či už grilujeme na dreve, na uhlí,...
Česnek na másle
Pelici česneku rozebereme na stroužky a neloupané vaříme ve vodě cca 15 minut.
Lososový tatarák
Údeného lososa nakrájame, alebo rozmixujeme, alebo naškrabeme s čerstvým lososom. Pridáme cibuľu nakrájanú najemno,...
Rybí tousty
V mládí jsem žila v Praze a měla jsem oblíbenou rybí restauraci na Václavském náměstí. Tak...
Bravčové líčka s omáčkou z koreňovej zeleniny
Líčka: Na oleji restujeme nadrobno
nakrájanú cibuľu a zeleninu dohneda,
pridáme horčicu a očistené kúsky
bravčových líčok. Zalejeme...
Raňajkové reďkovky s údenou parenicou
Variant prípravy našej obľúbenej červenej redkvičky, ktorú som zrealizoval a ochutnal.
Napodiv boli sme...
Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou
Nie nadarmo je hliva kotúčová nazývaná aj kráľovskou hlivou, je naozaj výnimočne
chutná
a mäsitá, ...
Šmirkas
Chutná, zdravá náterierka vhodná nielen na desiatu. Pochádza z liptovského regiónu.
Rolované morčacie stehno plnené olivami
Dnešný sviatočný obed z vykosteného morčacieho stehna.
Tuniakový burger
V tuniakových hamburgeroch nájdete stredomorský pôžitok s príchuťou dovolenky.
Mletý „butterschnitzel“ s kašou
Mleté teľacie mäso vložíme do vhodnej nádoby, vyklepneme vajíčka,
rozdrobíme pečivo a zalejeme mliekom. Osolíme,...
Čerstvé huby portobello na šalotke
… zámerne som v názve tohoto rcp „zdupľoval“ hlavnú ingredienciu. Viem! Najlepšia
praženica je po rannej...
Zajačí chrbát v hubovom fáši s tekvicou
Umytý a osušený chrbát odblaníme,
odrežeme konce tak, aby vznikli štyri rovnako
hrubé časti. Mäso osolíme,...
Plnené holuby so zemiakovo-kvakovou kašou
Dostala som štyroch holubov, troch z nich som pripravila úplne tradične.
Vyprážaná prepelička s cviklovou šalotkou
Prepeličku vykostíme tak, aby sme mali stehná s kosťou
a prsia bez kosti, stehienka opracujeme tak,...
Zubáč s orechovo-mandľovou plnkou
Opečené orechy a mandle nasekáme, pridáme pokrájanú opečenú cibuľu, vajce, pečivo nakrájané na kocky,...
Fašírky so smotanou a šťuchanými zemiakmi s mladou cibuľkou
Mala som chuť na šťuchané zemiaky. Spravila som ich k fašírke.
Grilovaný hamburger
Komerčný recept<br />
Pripravte si šťavnaté hamburgery s Ajvarom jemným Podravka a volským okom v
chrumkavom pečive a...
Paradajková polievka s bylinkami a parmezánom
Na takúto polievku chodievam na obed do jednej
reštaurácie. Snažila som sa priblížiť tejto výraznej...
Zapekané papriky
Rozmixujeme syr, vajce, rozok a uvarene udene mäso. Touto hmotou naplníme očistené papriky.
Králičia rolka s mandľovou plnkou
Rôzne národy
majú rôzne chute.
Ale pointa veľkonočného
stola ostáva
rovnaká – bohatstvo,
pestrosť, zmes tradície
i nápadov. A...
Brokolicová polievočka
Tento recept ma naučila moja mamka. A preto sa s ním chcem pochváliť aj ja :-)
Recept...
Teľacie ragú s viedenskou knedľou podľa Karin Haydu
Teľacie ragú s viedenskou knedľou od Karin Haydu je zdravé, výživné a ľahké jedlo, ktoré...
Tekvicová nátierka so syrom feta
Z tekvice odstránime semienka, dužinu nakrájame a pečieme pri 180 °C 20–25 minút, necháme vychladnúť.
Zapekané plnené rožky
Máte staršie pečivo a neviete čo s ním? Skúste ho naplniť touto perfektnou náplňou, pár minút...
Vegánsky hotdog po taliansky
Paradajky ponoríme do vriacej vody asi na 1 minútu. Potom ich vyberieme a hneď premyjeme v...
Grilované čevapčiči a pljeskavica
Letné grilovačky si vždy užívame aj my profesionáli, či už grilujeme na dreve, na uhlí,...
Česnek na másle
Pelici česneku rozebereme na stroužky a neloupané vaříme ve vodě cca 15 minut.
Lososový tatarák
Údeného lososa nakrájame, alebo rozmixujeme, alebo naškrabeme s čerstvým lososom. Pridáme cibuľu nakrájanú najemno,...
Rybí tousty
V mládí jsem žila v Praze a měla jsem oblíbenou rybí restauraci na Václavském náměstí. Tak...
Bravčové líčka s omáčkou z koreňovej zeleniny
Líčka: Na oleji restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a zeleninu dohneda, pridáme horčicu a očistené kúsky bravčových líčok. Zalejeme...
Raňajkové reďkovky s údenou parenicou
Variant prípravy našej obľúbenej červenej redkvičky, ktorú som zrealizoval a ochutnal. Napodiv boli sme...
Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou
Nie nadarmo je hliva kotúčová nazývaná aj kráľovskou hlivou, je naozaj výnimočne chutná a mäsitá, ...
Šmirkas
Chutná, zdravá náterierka vhodná nielen na desiatu. Pochádza z liptovského regiónu.
Rolované morčacie stehno plnené olivami
Dnešný sviatočný obed z vykosteného morčacieho stehna.
Tuniakový burger
V tuniakových hamburgeroch nájdete stredomorský pôžitok s príchuťou dovolenky.
Mletý „butterschnitzel“ s kašou
Mleté teľacie mäso vložíme do vhodnej nádoby, vyklepneme vajíčka, rozdrobíme pečivo a zalejeme mliekom. Osolíme,...
Čerstvé huby portobello na šalotke
… zámerne som v názve tohoto rcp „zdupľoval“ hlavnú ingredienciu. Viem! Najlepšia praženica je po rannej...
Zajačí chrbát v hubovom fáši s tekvicou
Umytý a osušený chrbát odblaníme, odrežeme konce tak, aby vznikli štyri rovnako hrubé časti. Mäso osolíme,...
Plnené holuby so zemiakovo-kvakovou kašou
Dostala som štyroch holubov, troch z nich som pripravila úplne tradične.
Vyprážaná prepelička s cviklovou šalotkou
Prepeličku vykostíme tak, aby sme mali stehná s kosťou a prsia bez kosti, stehienka opracujeme tak,...
Zubáč s orechovo-mandľovou plnkou
Opečené orechy a mandle nasekáme, pridáme pokrájanú opečenú cibuľu, vajce, pečivo nakrájané na kocky,...
Fašírky so smotanou a šťuchanými zemiakmi s mladou cibuľkou
Mala som chuť na šťuchané zemiaky. Spravila som ich k fašírke.
Grilovaný hamburger
Komerčný recept<br /> Pripravte si šťavnaté hamburgery s Ajvarom jemným Podravka a volským okom v chrumkavom pečive a...
Paradajková polievka s bylinkami a parmezánom
Na takúto polievku chodievam na obed do jednej reštaurácie. Snažila som sa priblížiť tejto výraznej...
Zapekané papriky
Rozmixujeme syr, vajce, rozok a uvarene udene mäso. Touto hmotou naplníme očistené papriky.
Králičia rolka s mandľovou plnkou
Rôzne národy majú rôzne chute. Ale pointa veľkonočného stola ostáva rovnaká – bohatstvo, pestrosť, zmes tradície i nápadov. A...
Brokolicová polievočka
Tento recept ma naučila moja mamka. A preto sa s ním chcem pochváliť aj ja :-) Recept...