Huspenina s kolenom, jazykom a baby zeleninou
executive chef spoločnosti Primestar Hotels, 22. januára 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
Suroviny
1 ks |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
500 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3 strúčiky |
|
8 ks |
|
8 hľúz |
|
2 ks |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Bravčové koleno, kože, rozseknuté paprčky a jazyk dáme do hrnca, zalejeme vodou a pridáme cesnak, celé čierne korenie, soľ, nové korenie, bobkový list. Varíme do zmäknutia – asi 5–6 hodín.
- 2
Baby zeleninu krátko povaríme v druhom hrnci, vodu scedíme a zeleninu schladíme. Mäso vyberieme z vývaru, uvarené koleno oberieme z kostí, nakrájame na kocky, poukladáme do pohára a pridáme baby zeleninu.
- 3
Z vývaru odstránime na jeho povrchu vylúčený tuk a scedíme ho. Vývarom zalejeme suroviny v pohári. V chladnej miestnosti necháme huspeninu stuhnúť. Bravčový jazyk pomocou dvoch vidličiek rozdelíme na vlákna a pridáme navrch huspeniny. Podávame s nakrájanou šalotkou, vínnym octom a pečivom.
Tiež huspenina:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 2 komentáre