Huspenina s kolenom, jazykom a baby zeleninou

Róbert Hudák
executive chef spoločnosti Primestar Hotels, 22. januára 2020
Huspenina s kolenom, jazykom a baby zeleninou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií

Suroviny

1 ks
2 ks
2 ks
500 g
3 strúčiky
8 ks
8 hľúz
2 ks




Postup

  1. 1

    Bravčové koleno, kože, rozseknuté paprčky a jazyk dáme do hrnca, zalejeme vodou a pridáme cesnak, celé čierne korenie, soľ, nové korenie, bobkový list. Varíme do zmäknutia – asi 5–6 hodín.

  2. 2

    Baby zeleninu krátko povaríme v druhom hrnci, vodu scedíme a zeleninu schladíme. Mäso vyberieme z vývaru, uvarené koleno oberieme z kostí, nakrájame na kocky, poukladáme do pohára a pridáme baby zeleninu.

  3. 3

    Z vývaru odstránime na jeho povrchu vylúčený tuk a scedíme ho. Vývarom zalejeme suroviny v pohári. V chladnej miestnosti necháme huspeninu stuhnúť. Bravčový jazyk pomocou dvoch vidličiek rozdelíme na vlákna a pridáme navrch huspeniny. Podávame s nakrájanou šalotkou, vínnym octom a pečivom.

Diskusia k receptu

siuuu
Oceňujem zaujímavý styling, aj keď ja huseninu nemusím ... ale možno by som sa dala zlákať.
farbuska
Ten styling aj mňa zaujal. A huspeninu veru môžem. Vidím, že sa dá posunúť na vyššiu úroveň. Rada som sa poučila.