Polievka z kapra na ruský spôsob

Michal Škorec
šéfkuchár a spolumajiteľ Diva Restaurant pri synagóge v Trenčíne, 27. decembra 2016
Polievka z kapra na ruský spôsob
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
300 g (mrkva, zeler, petržlen)
100 g
150 g
 na krutóny




Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme očistenú pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu. Pridáme korenie, cesnak, potom kosti, hlavu a chvost z kapra, zalejeme vodou a varíme.

  2. 2

    Pridáme očistené pokrájané zemiaky, keď sú zemiaky a zelenina mäkké, vytiahneme kosti, hlavu a chvost a všetko rozmixujeme. Polievku dochutíme soľou a citrónom.

  3. 3

    Kúsky kapra ugrilujeme. Pečivo pokrájame na kocky a opečieme dozlatista. Polievku podávame s grilovanými kúskami kapra a krutónmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia