Polievka z kapra na ruský spôsob
Michal Škorec
šéfkuchár a spolumajiteľ Diva Restaurant pri synagóge v Trenčíne, 27. decembra 2016
šéfkuchár a spolumajiteľ Diva Restaurant pri synagóge v Trenčíne, 27. decembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji opražíme očistenú pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu. Pridáme korenie, cesnak, potom kosti, hlavu a chvost z kapra, zalejeme vodou a varíme.
- 2
Pridáme očistené pokrájané zemiaky, keď sú zemiaky a zelenina mäkké, vytiahneme kosti, hlavu a chvost a všetko rozmixujeme. Polievku dochutíme soľou a citrónom.
- 3
Kúsky kapra ugrilujeme. Pečivo pokrájame na kocky a opečieme dozlatista. Polievku podávame s grilovanými kúskami kapra a krutónmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu