Plnený bôčik s oškvarkovou knedľou
Michal Lukačovič
kuchár Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 9. februára 2016
kuchár Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 9. februára 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bok narežeme pod kožou, aby sme vytvorili kapsu, naplníme ju praženicou z cibule, vajíčok a papriky. Zašijeme, osolíme, okoreníme a pečieme na cibuli, pive a cesnaku pri teplote 130 °C asi hodinu. Pred koncom polievame pivom a dopekáme pri teplote 180 0C do chrumkava.
- 2
Knedľu pripravíme z pečiva nakrájaného na kocky, oškvarkov, opečenej cibule, mlieka, petržlenovej vňate, soli, čierneho korenia, zo žĺtkov a z vyšľahaných bielkov. Zo zmesi urobíme guľky a varíme ich v pare asi 15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu