Mletý „butterschnitzel“ s kašou

executive chef Ján Duda a Peter Minárik
z reštaurácie FSH v Trenčíne, 22. augusta 2017 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Mletý „butterschnitzel“ s kašouFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

800 g
100 g
150 ml
50 g
3 ks
 (na potieranie)
Zemiaková kaša:
600 g
200 ml
50 g
Restovaná cibuľa:
100 g
50 g
 (na vyprážanie)
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Mleté teľacie mäso vložíme do vhodnej nádoby, vyklepneme vajíčka, rozdrobíme pečivo a zalejeme mliekom. Osolíme, okoreníme a dobre spolu premiešame, dochutíme muškátovým orieškom a vytvarujeme hrubšie placky. Pečieme na masle z každej strany. Ak by bolo mäso v strede surové, dáme ho dopiecť do rúry a potierame olejom.

  2. 2

    Zemiaková kaša: Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky, zalejeme vodou, osolíme a dáme variť. Keď sú zemiaky uvarené, zlejeme 2/3 vody a v lise alebo metličkou ich rozpučíme. V hrnčeku zahrejeme mlieko s maslom a postupne a za stáleho miešania prilievame do zemiakov.

  3. 3

    Restovaná cibuľa: Očistenú cibuľu nakrájame na hrubšie kolieska, osolíme, posypeme múkou a dobre premiešame, aby múka pokryla celú časť cibule. Vkladáme do rozpáleného oleja.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist