Mletý „butterschnitzel“ s kašou
z reštaurácie FSH v Trenčíne, 22. augusta 2017

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 800 g |
|
| 100 g |
|
| 150 ml |
|
| 50 g |
|
| 3 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| (na potieranie) |
|
| Zemiaková kaša: | |
| 600 g |
|
| 200 ml |
|
| 50 g |
|
|
|
|
| Restovaná cibuľa: | |
| 100 g |
|
| 50 g |
|
|
|
|
| (na vyprážanie) |
|
Postup
-
1
Mleté teľacie mäso vložíme do vhodnej nádoby, vyklepneme vajíčka, rozdrobíme pečivo a zalejeme mliekom. Osolíme, okoreníme a dobre spolu premiešame, dochutíme muškátovým orieškom a vytvarujeme hrubšie placky. Pečieme na masle z každej strany. Ak by bolo mäso v strede surové, dáme ho dopiecť do rúry a potierame olejom.
- 2
Zemiaková kaša: Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky, zalejeme vodou, osolíme a dáme variť. Keď sú zemiaky uvarené, zlejeme 2/3 vody a v lise alebo metličkou ich rozpučíme. V hrnčeku zahrejeme mlieko s maslom a postupne a za stáleho miešania prilievame do zemiakov.
- 3
Restovaná cibuľa: Očistenú cibuľu nakrájame na hrubšie kolieska, osolíme, posypeme múkou a dobre premiešame, aby múka pokryla celú časť cibule. Vkladáme do rozpáleného oleja.
Tiež mletý rezeň:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Ešte raz si prečítaj postup. Je v ňom mleté teľacie mäso, opekajú sa na masle a ak by náhodou neboli celkom prepečené, tak sa dopekajú v rúre. Kapito?
Butterschnitzel sa NEDOPEKÁ v rúre, ak je surový, ale sa dá do pekáča do rúry upiecť. Ak sa nedá do rúry, tak to nie je BUTTERSCHNITZEL, ale fašírka z teľacieho mäsa. Kapito?