Bryndzová nátierka
Bryndzová nátierka

Šmirkas fotorecept

sima3131 - bez fotkysima3131, 1. apríla 2018
Šmirkas (fotorecept)
Foto: sima3131

Chutná, zdravá náterierka vhodná nielen na desiatu. Pochádza z liptovského regiónu.

10
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

podľa potreby
50 g
200 g
10 g
50 g
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maslo vymiešame s mletou paprikou, pridáme bryndzu.

    Šmirkas (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ochutíme nakrájanou cibuľou a horčicou.

    Šmirkas (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Určite to je obľúbené jedlo v mnohých rodinách. Robievam často, bez horčice, ale s trochou drvenej rasce a s lyžičkou domácej paprikovej pasty...
Mňam, ja som pôvodom z Liptova, túto pomazánku milujeme celá rodina. Akurát nedávame horčicu a chutí nám s mladou cibuľkou aj s pažitkou.
Super pomazánka.Robievam ju,ale bez horčice,takže najbližšie vyskúšam aj s horčicou.Horčica bude zrejme klasická,keď neuvádzaš druh.
Nie som síce z Liptova, ale bryndzovú nátierku robievala už moja stará mama a tá sa narodila v 19 soročí :-) a samozrejme, po nej moja mama a ja :)

Pridaj komentár k receptu: