Foto: luckaprima
Raňajky na sychravý víkend, farebné, teplé a plné vitamínov.
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 cm |
|
1 ks |
|
100 g |
|
100 g (maličká) |
|
6 ks (pečené) |
|
1 PL |
|
Čerstvá príloha: | |
10 cm |
|
4 ks |
|
1 PL |
|
Na krutóny: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Tekvičku, cviklu, pórik a kápiu nakrájame na rovnaké kúsky a dáme restovať na olivový olej 2 minúty. Podlejeme trochou dobrého vína, jemne osolíme miešame ďalšie 2 - 3 minúty. To stačí, nech sa zredukuje víno a zmizne alkohol, zelenina zostane chrumkavá a chutná.
- 2
Na krutóny si roztopím trochu masla, pridám olivový olej, kurkumu, ml. č. papriku, nastrúhaný strúčik cesnaku a pokvapkám touto olejovou dobrotou na kocky nakrájané pečivo rozložené na plechu. Upečiem v rúre pri 200 °C do zlata.
- 3
A zatiaľ nakrájam čerstvú zeleninu, bylinky a všetko naložím na tanier. K tomu veľký bylinkový čaj a zážitok pre oči aj chuťové poháriky je na svete.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu