Pečivo

Pečivo ako ingrediencia v receptoch:

  • Česnek na másle (fotorecept)

    Česnek na másle (fotorecept)

    Pelici česneku rozebereme na stroužky a neloupané vaříme ve vodě cca 15 minut.

  • Lososový tatarák

    Lososový tatarák

    Údeného lososa nakrájame, alebo rozmixujeme, alebo naškrabeme s čerstvým lososom. Pridáme cibuľu nakrájanú najemno, horčice, nasekané kapary, kôpor, limetkovú šťavu, čierne korenie, soľ a olivový olej. Všetko dobre zamiešame....

  • Rybí tousty

    Rybí tousty

    V mládí jsem žila v Praze a měla jsem oblíbenou rybí restauraci na Václavském náměstí. Tak měli velký výběr rybích pokrmů a já s přáteli jsem si obzvláště oblíbila rybí tousty. Tak jsem si je doma udělala...

  • Bravčové líčka s omáčkou z koreňovej zeleniny

    Bravčové líčka s omáčkou z koreňovej zeleniny

    Líčka: Na oleji restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a zeleninu dohneda, pridáme horčicu a očistené kúsky bravčových líčok. Zalejeme vodou alebo vývarom. Pridáme soľ, korenie, nové korenie a bobkový list. Varíme na miernom ohni 90 minút.

  • Raňajkové reďkovky s údenou parenicou (fotorecept)

    Raňajkové reďkovky s údenou parenicou (fotorecept)

    Variant prípravy našej obľúbenej červenej redkvičky, ktorú som zrealizoval a ochutnal. Napodiv boli sme touto ľahkou várou príjemne prekvapení. Urobil som s ňou ešte niekoľko jedál, s ktorými si Vás dovolím postupne zoznámiť.

  • Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou (fotorecept)

    Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou (fotorecept)

    Nie nadarmo je hliva kotúčová nazývaná aj kráľovskou hlivou, je naozaj výnimočne chutná a mäsitá, priam stvorená pre takýto svieži letný sendvič napráskaný len tými najlepšími chuťami. Tieto jednohubky sú hitom vždy, keď sa zíde...

  • Šmirkas (fotorecept)

    Šmirkas (fotorecept)

    Chutná, zdravá náterierka vhodná nielen na desiatu. Pochádza z liptovského regiónu.

  • Jablkovo-marhuľová žemľovka (fotorecept)

    Jablkovo-marhuľová žemľovka (fotorecept)

    Túto dobrotu máme radi, vhodné pre deti, ale aj dospelých, ktorí majú radi sladký obed, večeru.

  • Tuniakový burger

    Tuniakový burger

    V tuniakových hamburgeroch nájdete stredomorský pôžitok s príchuťou dovolenky.

  • Cesnaková polievka/Aïgo bouïdo

    Cesnaková polievka/Aïgo bouïdo

    Nejde o polievku typickej cesnakovej chuti. Takže ak hľadáte chuť cesnačky, alebo sa chystáte po stopách grófa Draculu, tento recept obíďte :) Ak však hľadáte novú chuť z minima ingrediencií, zablúdili ste správne. Vcelku...

  • Mletý „butterschnitzel“ s kašou

    Mletý „butterschnitzel“ s kašou

    Mleté teľacie mäso vložíme do vhodnej nádoby, vyklepneme vajíčka, rozdrobíme pečivo a zalejeme mliekom. Osolíme, okoreníme a dobre spolu premiešame, dochutíme muškátovým orieškom a vytvarujeme hrubšie placky. Pečieme na masle z každej strany. Ak by...

  • Čerstvé huby portobello na šalotke (fotorecept)

    Čerstvé huby portobello na šalotke (fotorecept)

    … zámerne som v názve tohoto rcp „zdupľoval“ hlavnú ingredienciu. Viem! Najlepšia praženica je po rannej „hubačke“ nad Nižným Klatovom, pri chate na Lajoške, či Prednej Holici, …, pod „Kojšovkou“, v okolí Slavošoviec,...

  • Segedínsky guláš s karlovarskými knedľami (fotorecept)

    Segedínsky guláš s karlovarskými knedľami (fotorecept)

    Milujem segedínsky guláš a rozmýšľal som, s čím ho urobiť. Pretože kysnutá knedľa je taká obyčajná, tak som urobil karlovarské knedle. Vyskúšajte, je to chutné.

  • Zajačí chrbát v hubovom fáši s tekvicou

    Zajačí chrbát v hubovom fáši s tekvicou

    Umytý a osušený chrbát odblaníme, odrežeme konce tak, aby vznikli štyri rovnako hrubé časti. Mäso osolíme, okoreníme, zvinieme do potravinovej fólie a odložíme do chladničky. Na fáš osmažíme na masle nasekanú šalotku spolu s cesnakom. Pridáme nakrájané huby...

  • Polievka z kapra na ruský spôsob
  • Jesenné raňajky

    Jesenné raňajky

    Raňajky na sychravý víkend, farebné, teplé a plné vitamínov.

  • Plnené holuby so zemiakovo-kvakovou kašou (fotorecept)

    Plnené holuby so zemiakovo-kvakovou kašou (fotorecept)

    Dostala som štyroch holubov, troch z nich som pripravila úplne tradične.

  • Vyprážaná prepelička s cviklovou šalotkou

    Vyprážaná prepelička s cviklovou šalotkou

    Prepeličku vykostíme tak, aby sme mali stehná s kosťou a prsia bez kosti, stehienka opracujeme tak, aby sme mali čistú stehennú kostičku. Mäso osolíme, okoreníme a necháme odležať. V mixéri vymixujeme pečivo, parmezán a cesnak tak,...

  • Zubáč s orechovo-mandľovou plnkou

    Zubáč s orechovo-mandľovou plnkou

    Opečené orechy a mandle nasekáme, pridáme pokrájanú opečenú cibuľu, vajce, pečivo nakrájané na kocky, nasekanú petržlenovú vňať dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a citrónovou kôrou.

  • Fašírky so smotanou a šťuchanými zemiakmi s mladou cibuľkou (fotorecept)

    Fašírky so smotanou a šťuchanými zemiakmi s mladou cibuľkou (fotorecept)

    Mala som chuť na šťuchané zemiaky. Spravila som ich k fašírke.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist