Bravčové líčka s omáčkou z koreňovej zeleniny
šéfkuchár Grandhotela**** v Starom Smokovci, 24. októbra 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Suroviny
600 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1/2 ks menší |
|
50 g |
|
120 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
150 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
Knedle: | |
400 g |
|
2 ks |
|
200 g |
|
100 g |
|
|
|
|
|
Na ozdobu: | |
200 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Líčka: Na oleji restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a zeleninu dohneda, pridáme horčicu a očistené kúsky bravčových líčok. Zalejeme vodou alebo vývarom. Pridáme soľ, korenie, nové korenie a bobkový list. Varíme na miernom ohni 90 minút.
- 2
Knedle: Biele pečivo (rožky) nakrájame na malé kocky, ktoré zvlhčíme mliekom, pridáme baby špenát, soľ, korenie a vajíčko, premiešame a necháme postáť. Zabalíme do potravinovej fólie a varíme vo vodnom kúpeli 30 minút.
- 3
Uvarené líčka vyberieme, odstránime celé nové korenie a bobkový list. Zeleninu spolu s vývarom rozmixujeme a prepasírujeme. Omáčku dochutíme octom a cukrom, zjemníme smotanou.
- 4
Líčka podávame s knedľou, ozdobíme šľahačkou, brusnicovým džemom a baby mrkvičkou uvarenou v osolenej vode.
Tiež bravčové mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu