Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou fotorecept
Foto: happybunny
Nie nadarmo je hliva kotúčová nazývaná aj kráľovskou hlivou, je naozaj výnimočne chutná a mäsitá, priam stvorená pre takýto svieži letný sendvič napráskaný len Zobraziť celý popisNie nadarmo je hliva kotúčová nazývaná aj kráľovskou hlivou, je naozaj výnimočne chutná a mäsitá, priam stvorená pre takýto svieži letný sendvič napráskaný len tými najlepšími chuťami. Tieto jednohubky sú hitom vždy, keď sa zíde rodina a priatelia. :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Marináda na hlivu: | |
3 PL |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
2 ČL |
|
2/3 ČL |
|
1/3 ČL |
|
Prísady na cibuľu: | |
3 ks |
|
1 ČL |
|
1 1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Majonézová omáčka: | |
3 1/2 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
Ostatné prísady: | |
4 ks |
|
4 listy (mini) |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Zmiešame si všetky prísady na marinádu, vývar môžeme nahradiť japonským saké alebo jednoducho vodou.
-
2
Hlivu kotúčovú si nakrájame na približne 0,5 cm hrubé plátky (rovnako sa dá v tomto recepte pripraviť aj iná huba alebo tenké plátky tofu, seitan, čo nám chutí :) ).
-
3
Z oboch strán po nich lyžicou roznesieme marinádu a necháme ju pôsobiť 15 minút.
-
4
Kým sa hliva marinuje, nakrájame si cibuľu - na polovicu a potom na pásiky.
-
5
Na strednom plameni a na oleji si opekáme hlivu, 8 minút z jednej strany a po otočení ďalších 5 minút.
-
6
Poukladáme vedľa seba, aby sa nezlepili dokopy.
-
7
Cibuľku si na oleji orestujeme na stredne vysokom plameni prvé 2 minúty do sklovita, potom sporák znížime na miernu teplotu a necháme ju 10 minút karamelizovať s občasným premiešaním ak by sa náhodou začala pripekať. Karamelizácii po 10 minútach dopomôžeme pridaním cukru, osolíme a ďalej karamelizujeme 10-15 minút. Potom znížime teplotu na jednotku, papriku, čierne korenie a taký malý frk octu na vyrovnanie chutí pridávame 2 minúty pred odstavením zo sporáka.
-
8
Zmiešame si prísady na majonézovú omáčku.
-
9
Nakrájame si zvyšnú zeleninu a všetko si prichystáme na obloženie pečiva.
-
10
Na suchej panvici si opečieme vnútornú stranu pečiva, aby nenasiaklo šťavu a nerozmočilo sa.
-
11
Obe strany potom natrieme majonézou, pridáme krúžky paradajky, rímsky šalát, hlivy, krúžky kyslej uhorky a napokon skaramelizovanú cibuľu.
-
12
Zľahka položíme na vrch druhú stranu pečiva, z oboch krajov prepichneme špáradlami a v strede prerežeme aby konzumácia nebola veľmi náročná. :)
-
13
Z tohto receptu pripravíme 8 mini sendvičov, ktoré môžeme podávať aj ako hlavné jedlo s našou obľúbenou prílohou, napríklad s pečenými zemiakmi. Dobrú chuť! ♥
Ďakujem :) každý si vždy pochvaľuje :D
ďakujeem :) no ja sa snažím vždy čo najnázornejšie pofotiť, to ešte vyberám z dvojnásobného množstva fotiek a zjednodušujem nech ich nie je príliš veľa :D
@Jerica a @Haji tešia ma vaše milé komentáre, som rada, že som vás inšpirovala :))
určite vyskúšam :)