Bravčová roládka s hríbovou plnkou

Branislav Laš
šéfkuchár hotela Sebastian v Modre, 13. septembra 2015
Bravčová roládka s hríbovou plnkou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
25 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

700 g
2 ks
250 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Očistené nakrájané hríby podusíme na masle. Bielok vyšľaháme, pridáme žĺtok a v mlieku namočené pečivo. Premiešame s hríbmi a dochutíme.

  2. 2

    Bravčové karé vyklepeme natenko, osolíme, okoreníme, porozkladáme na rozprestretý alobal. Na to rozotrieme pripravenú zmes hubovej plnky, zakrútime, položíme na plech s 250 ml vody a dáme piecť do rúry pri teplote 160°C.

  3. 3

    Hríbovou zmesou môžeme plniť rôzne druhy mäsa alebo ju podávať ako prílohu či samostatné bezmäsité jedlo.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia