Grilované čevapčiči a pljeskavica
šéfkuchár, Hotel & Spa Resort Kaskady**** v Sliači–Sielnici, 24. júna 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Letné grilovačky si vždy užívame aj my profesionáli, či už grilujeme na dreve, na uhlí, v pahrebe, na ohni, pomocou ihiel, alebo položením kvalitnej Zobraziť celý popisLetné grilovačky si vždy užívame aj my profesionáli, či už grilujeme na dreve, na uhlí, v pahrebe, na ohni, pomocou ihiel, alebo položením kvalitnej suroviny na rozhorúčenú platňu. Nie sú totiž len o nasýtení, ale aj o zábave, stretnutí s priateľmi a predovšetkým o svojskej atmosfére. Jedlo tak získava nový rozmer, nesmierne príťažlivú vôňu, svojskú chuť a prináša neopakovateľný zážitok z jedenia pod holým nebom.
porcie
príprava
Suroviny
600 g (predné alebo krk) |
|
300 g (stehno alebo krk) |
|
300 g (plece alebo bok bez kože) |
|
|
|
|
|
|
|
Na podávanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Mäso pomelieme, zmiešame s koreninami a so soľou, tvarujeme placky alebo dlhšie valčeky, ktoré ugrilujeme - zo všetkých strán. Čevapčiči (valčeky) môžeme plniť slaným ovčím alebo balkánskym syrom. Podávame s ajvarom a bielym pečivom.
- 2
K tomuto jedlu sa hodí šalát z pečenej lúpanej kapie, s pečeným cesnakom a olivovým bylinkovým olejom.
Tiež mleté mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu