Grilované mleté mäso
Grilované mleté mäso

Grilované čevapčiči a pljeskavica

Jakub Sobotka
šéfkuchár, Hotel & Spa Resort Kaskady**** v Sliači–Sielnici, 24. júna 2019
Grilované čevapčiči a pljeskavica
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Letné grilovačky si vždy užívame aj my profesionáli, či už grilujeme na dreve, na uhlí, v pahrebe, na ohni, pomocou ihiel, alebo položením kvalitnej suroviny na rozhorúčenú platňu. Nie sú totiž len o nasýtení, ale aj o zábave, stretnutí s priateľmi a predovšetkým o svojskej atmosfére. Jedlo tak získava nový rozmer, nesmierne príťažlivú vôňu, svojskú chuť a prináša neopakovateľný zážitok z jedenia pod holým nebom.

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

600 g (predné alebo krk)
300 g (stehno alebo krk)
300 g (plece alebo bok bez kože)
Na podávanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso pomelieme, zmiešame s koreninami a so soľou, tvarujeme placky alebo dlhšie valčeky, ktoré ugrilujeme - zo všetkých strán. Čevapčiči (valčeky) môžeme plniť slaným ovčím alebo balkánskym syrom. Podávame s ajvarom a bielym pečivom.

  2. 2

    K tomuto jedlu sa hodí šalát z pečenej lúpanej kapie, s pečeným cesnakom a olivovým bylinkovým olejom.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: