Zapekané plnené rožky
Zapekané plnené rožky

Zapekané plnené rožky

michaelka28 - bez fotkymichaelka28, 28. júla 2019
Zapekané plnené rožky
Foto: Michaelka28

Máte staršie pečivo a neviete čo s ním? Skúste ho naplniť touto perfektnou náplňou, pár minút zapiecť v rúre a máte postarané o perfektné Zobraziť celý popisMáte staršie pečivo a neviete čo s ním? Skúste ho naplniť touto perfektnou náplňou, pár minút zapiecť v rúre a máte postarané o perfektné raňajky či večeru :)

10 minút
príprava
15 minút
na 230 °C

Suroviny

Náplň:
1 ks
10 dkg
2 hrste (mrazená)
10 ks
5 ks
2-3 ks
100-150 g
medzi prsty




Postup

  1. 1

    Suroviny na náplň môžete použiť akékoľvek, podľa toho čo máte v chladničke ;)

  2. 2

    Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a popražíme na oleji. Pridáme nakrájanú šunku na štvorčeky a tiež popražíme pár minút. Prilejeme 2-3 vajíčka rozmiešané so soľou. Miešame do zhustnutia vajec. Pridáme kukuricu, nadrobno pokrájané olivy, reďkovku... Odstavíme z plameňa, necháme chvíľku postáť nech sa chute prepoja a do zmesi postrúhame ešte tvrdý syr.

  3. 3

    V mlieku rozmiešame soľ, horčicu a korenie. Pečivo (ja som použila 3 rožky a 1 žemľu, ktorú som rozdelila na polovicu) nakrojíme po dĺžke tak, aby na jednej strane zostali spojené. Namočíme ich rýchlo do mlieka z jednej strany a z druhej strany tak, aby neboli veľmi rozmočené.

  4. 4

    Do namočených rožkov vložíme plnku a poukladáme na vymastený plech. Rúru rozohrejeme na cca 230 °C a pečieme tak 10 minút. Potom plech vytiahneme, navrch nastrúhame syr a šupneme ešte na 3 minútky do rúry.

    Zapekané plnené rožky - obrázok 4
  5. 5

    Môžeme podávať napr. s kečupom, ale je to mňamka sama o sebe. Dobrú chuť :)

    Zapekané plnené rožky - obrázok 5

Diskusia k receptu

81285_1563222837 - profilový obrázok
kyo
kyo
Podľa toho čo mám v ladničke? Poličky a termostat.
gabi58
Podľa mňa super nápad. Je dobre že sem niekto dá recept síce jednoduchý, ale pre ľudí bez fantázie veľmi nápomocný. Mňa by to ani nenapadlo, skončilo by to pečivom vo vajci.
vevinkas
Super presne niečo také som hladala. Ďakujem za inšpiráciu 😊




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia