Grilovaný hamburger

podravka - fotkapodravka, 4. júna 2016
Grilovaný hamburger
Foto: podravka

Komerčný recept<br /> Pripravte si šťavnaté hamburgery s Ajvarom jemným Podravka a volským okom v chrumkavom pečive a vychutnávajte si skvelé jedlo.

4
porcie
35 minút
príprava

Suroviny

1 bal
700 g
80 g
4 ks na hamburger
4 ks
4 plátky
100 g
50 ml
4 PL




Postup

  1. 1

    Mäso zmiešame s najemno nakrájanou cibuľou, korením grill classic, soľou a korením, zľahka premiešame a necháme postáť asi 30 minút. Zo zmesi potom vytvarujeme 4 hrubšie placky (asi tak isto hrubé, ako je pečivo).

  2. 2

    Pečivo prerežeme na polovicu a opečieme ho z vnútornej strany na suchej panvici. Panvicu utrieme papierovým obrúskom a položíme na ňu na plátky nakrájanú slaninu a opražíme ju dozlatista.

  3. 3

    Gril potrieme olivovým olejom, poriadne ho zahrejeme a položíme naň mäso, ktoré poriadne ugrilujeme z oboch strán.

  4. 4

    Na panvicu pridáme olej a vajcia a opečieme ich

  5. 5

    Spodnú časť pečiva potrieme majonézou alebo Ajvarom jemným. Potom položíme opečenú slaninu, mäso, plátok syra a nakoniec vajce. Prikryjeme vrchným kusom pečiva a ihneď podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia