Tuniakový burger
Foto: podravka
V tuniakových hamburgeroch nájdete stredomorský pôžitok s príchuťou dovolenky.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
3 ks (alebo toastový) |
|
2 x 160 g |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
1 PL nasekaná |
|
|
|
|
|
2 PL |
|
Podávanie: | |
2 ks (biele, celozrnné, bezlepkové...) |
|
2 plátky |
|
|
|
30 g |
|
2 plátky |
|
niekoľko plátkov |
|
Postup
-
1
Z chleba odstránime kôrku a striedku dáme do mixéra, aby sme dostali omrvinky.
- 2
Do misky dáme scedeného tuniaka, citrónovú šťavu, olivový olej, omrvinky, jemne nasekanú červenú cibuľu, pretlačené strúčiky cesnaku, rozšľahané vajíčko, petržlenovú vňať, soľ a korenie.
- 3
Zmes dobre premiešame a vytvoríme 2 kusy placiek, ktoré obalíme v strúhanke.
- 4
Na plech na pečenie dáme papier a na to poukladáme placky. Pečieme približne 15 minút v predhriatej rúre na 180 °C. Po upečení vyberieme z rúry a na teplé placky položíme mozzarellu, ktorá sa trošku rozpustí.
- 5
Pečivo prerežeme na polovicu, spodnú časť potrieme kečupom, na to dáme rukolu, upečené placky, paradajky, uhorku a prikryjeme vrchnou časťou pečiva.
- 6
Podávame okamžite.
Tiež burger:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu