Tekvicovo-batatový krém so zázvorom a s knedľou
Michal Lukačovič a Filip Bukový
z wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 21. februára 2020
z wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 21. februára 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Knedľa: V mise zmiešame nakrájané pečivo, slivky, vajíčko a nasekanú koriandrovú vňať. Z masy vytvarujeme knedľu, ktorú zabalíme do potravinovej fólie a varíme vo vode 15 minút.
- 2
Polievka: Očistenú a pokrájanú tekvicu a bataty pečieme pokvapkané olejom pri 150 °C asi 20 minút. Na oleji orestujeme pokrájanú šalotku, zázvor, pridáme upečenú zeleninu, cukor, soľ, trochu vody a povaríme. Polievku rozmixujeme, prepasírujeme a zjemníme smotanou.
- 3
Polievku podávame s uvarenou knedľou.
Tiež tekvicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu