Gazpacho s melónom
Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 22. augusta 2021
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 22. augusta 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 kg |
|
3 strúčiky |
|
100 g (sedano) |
|
75 g |
|
300 g (bez semienok) |
|
50 g (bez kôrky) |
|
100 ml |
|
7 lístkov |
|
1/2 PL |
|
1 PL |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
Krutóny: | |
1/2 bal. |
|
1 vetvička |
|
25 ml |
|
1/2 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Paradajky olúpeme, pokrájame na kusy a dáme do misy. Pridáme nakrájaný stonkový zeler, šalotku, cesnak a melón. Pridáme natrhané pečivo bez kôrky, paradajkový pretlak a bazalkové lístky a všetko spolu v mixéri rozmixujeme dohladka.
- 2
Nakoniec pridáme ocot, olivový olej, soľ, korenie a dochutíme podľa preferencií. Hotové gazpacho necháme postáť 2–3 hodiny v chladničke.
- 3
Krutóny urobíme z toastového chleba nakrájaného na malé kocky. Olivový olej, soľ, korenie, tymian a vínny ocot spolu zmiešame. Krutóny premiešame v tejto zmesi, rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme dozlatista piecť do rúry vyhriatej na 150 stupňov. Hotové krutóny nasypeme na polievku a podávame.
Tiež studená polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu