Krémová cesnačka
Foto: dadia
Moje deti zbožňujú krémové polievky. A hlavne, veeeeeeľa na sucho opečeného pečiva k tomu.
8
porcií
porcií
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na plátku masla na slabom ohni popražíme očistený a na veľké kusy pokrájaný cesnak.
- 2
Pridáme očistené pokrájané zemiaky, soľ, mleté čierne korenie. Ak máme, tak pridáme aj medvedí cesnak a zalejeme vodou.
- 3
Varíme, kým nebudú zemiaky uvarené. Polievku môžeme rozmixovať ponorným mixérom.
- 4
Prilejeme smotanu a trochu mlieka. Koľko mlieka záleží od toho, ako krémovú, hustú chceme polievku mať. Necháme prevariť a odstavíme.
- 5
Na tanieri polievku posypeme postrúhaných syrom a pridáme opečené pečivo. Dobrú chuť.
Tiež cesnaková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
❤️ Dakujem, aj u nás je veľmi oblubena