Pivný hovädzí guláš s karlovarskou knedľou
mesačník Varecha, 10. júna 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
100 g |
|
500 ml |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
Na zahustenie: | |
2 krajce |
|
Karlovarské knedle: | |
250 g maslové, staršie |
|
250 ml |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
1/2 ČL |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na kocky. Vo väčšom hrnci rozpálime masť a na miernom ohni dozlatista opečieme nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso a sprudka opečieme zo všetkých strán, aby sa zatiahlo.
- 2
Posypeme mletou paprikou a chvíľu restujeme. Potom pridáme pretlak, premiešame, zalejeme pivom a vodou tak, aby bolo mäso ponorené.
- 3
Potom prisypeme rascu, majorán, osolíme, okoreníme, priklopíme pokrievkou a pomaly dusíme domäkka asi 2–3 hodiny. Ak je to potrebné, omáčku zahustíme rozdrobeným chlebom. Guláš môžeme podávať s knedľou a ozdobiť čerstvo nakrájanou cibuľou.
- 4
Karlovarské knedle: Oddelíme žĺtky a bielky. Nakrájame pečivo, zalejeme ho vyšľahanými žĺtkami a mliekom. Dochutíme soľou a muškátovým orieškom. Primiešame hrubú múku a necháme pár minút postáť.
- 5
Z bielkov vyšľaháme sneh a primiešame ho do hmoty s pečivom. Z cesta tvarujeme gule, ktoré varíme v osolenej vode asi 15 minút. Pred podávaním nakrájame na plátky.
Tiež hovädzí guláš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Presne tak,majoranka sa nevari.Dava sa nakoniec,pošucha sa medzi prstami a gulas sa odstavi z ohna