Fazuľový prívarok
Fazuľový prívarok

Fazuľový prívarok alebo hustá polievka

princvarecha - bez fotkyprincvarecha, 21. marca 2023

Rýchle a lacné jedlo do pár eur, vhodné aj ako rýchla večera.

3-4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

250 g (vopred uvarená alebo z konzervy)
1 ks
1-2 ks (alebo údené mäso)
180 g
2 ČL
2-3 dl
4 ks
1 PL
1 ČL (podľa chuti)
podľa chuti
0,02 dl




Postup

  1. 1

    Fazuľu dáme do hrnca, zalejeme 2 dl vody a dáme variť.

  2. 2

    Pridáme malý bujón alebo korenie podľa chuti.

  3. 3

    Smotanu s múkou rozmiešame, aby neboli hrudky a pridáme do hrnca k fazuli, varíme, kým sa zredukujú suroviny (10-15 minút).

  4. 4

    Cibuľu (ja osobne preferujem červenú a 2 strúčiky cesnaku nadrobno) osmažíme s pokrájaným údeným mäsom alebo klobáskou.

  5. 5

    Pečivo opečieme na zvyšnom oleji z mäsa či klobás do chrumkava, nakrájame na malé kocky a môžeme podávať.

  6. 6

    Pre kyslejšiu chuť môžeme pridať do taniera lyžičku octu či citrónovej šťavy.

Diskusia k receptu

kimlo
Tiež sa mi pozdáva, samé veci čo ľúbim 😋
mijaita
Mouku bych na sucho oprazila do lehce karamelove barvy. Je chutnejsi a stravitelnejsi.Neradim, jen moje zkusenost :-)
1x zahra




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia