Fazuľový prívarok alebo hustá polievka
Foto: princvarecha
Rýchle a lacné jedlo do pár eur, vhodné aj ako rýchla večera.
3-4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
250 g (vopred uvarená alebo z konzervy) |
|
1 ks |
|
1-2 ks (alebo údené mäso) |
|
180 g |
|
2 ČL |
|
|
|
2-3 dl |
|
4 ks |
|
1 PL |
|
1 ČL (podľa chuti) |
|
podľa chuti |
|
0,02 dl |
|
Postup
-
1
Fazuľu dáme do hrnca, zalejeme 2 dl vody a dáme variť.
- 2
Pridáme malý bujón alebo korenie podľa chuti.
- 3
Smotanu s múkou rozmiešame, aby neboli hrudky a pridáme do hrnca k fazuli, varíme, kým sa zredukujú suroviny (10-15 minút).
- 4
Cibuľu (ja osobne preferujem červenú a 2 strúčiky cesnaku nadrobno) osmažíme s pokrájaným údeným mäsom alebo klobáskou.
- 5
Pečivo opečieme na zvyšnom oleji z mäsa či klobás do chrumkava, nakrájame na malé kocky a môžeme podávať.
- 6
Pre kyslejšiu chuť môžeme pridať do taniera lyžičku octu či citrónovej šťavy.
Tiež fazuľový prívarok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu