Drobné linecké pečivo
Drobné linecké pečivo

Linecké bezlepkové pečivo extra jemné

Mária Nagyová
Zdravušky od Marušky, včera 17:30
Linecké bezlepkové pečivo extra jemné
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Krehké, voňavé a rozplývajúce sa na jazyku.

40 ks
porcií
30 (+ chladenie) minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
200 g (extra mix)
90 g
1 ks
50 g (alebo obyčajný)
 štipka
Na zlepovanie:
 (alebo ríbezľová, slivková, jahodová)



Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto spracujeme na hladkú hmotu – ručne alebo v kuchynskom robote s hákom na miesenie cesta.

  2. 2

    Cesto zabalíme do fólie a necháme odležať v chladničke aspoň hodinu. Po odležaní ho vyvaľkáme na jemne pomúčenej doske na hrúbku približne 3 mm.

  3. 3

    Vykrajujeme obľúbené tvary podľa fantázie a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

  4. 4

    Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 10 minút.

  5. 5

    Po vychladnutí ich zlepíme marmeládou podľa chuti.

Diskusia k receptu