Linecké bezlepkové pečivo extra jemné
Mária Nagyová
Zdravušky od Marušky, včera 17:30
Zdravušky od Marušky, včera 17:30

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Krehké, voňavé a rozplývajúce sa na jazyku.
40 ks
porcií
porcií
30 (+ chladenie) minút
príprava
príprava
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 200 g (extra mix) |
|
| 90 g |
|
| 1 ks |
|
| 50 g (alebo obyčajný) |
|
| štipka |
|
| Na zlepovanie: | |
| (alebo ríbezľová, slivková, jahodová) |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto spracujeme na hladkú hmotu – ručne alebo v kuchynskom robote s hákom na miesenie cesta.
- 2
Cesto zabalíme do fólie a necháme odležať v chladničke aspoň hodinu. Po odležaní ho vyvaľkáme na jemne pomúčenej doske na hrúbku približne 3 mm.
- 3
Vykrajujeme obľúbené tvary podľa fantázie a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 4
Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 10 minút.
- 5
Po vychladnutí ich zlepíme marmeládou podľa chuti.
Tiež linecké pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu