Pažitka

Pažitka ako ingrediencia v receptoch:

  • Pstruhom plnené ravioly v šafranovej omáčke (fotorecept)

    Pstruhom plnené ravioly v šafranovej omáčke (fotorecept)

    Z múky, vajec a trošky soli urobíme cesto. Zabalíme do fólie a dáme na hodinu odležať do chladničky. Filetu zo pstruha stiahneme z kože, nadrobno nakrájame, osolíme, okoreníme, pridáme trošku smotany, postrúhame najemno jeden uvarený zemiak,...

  • Zubáč na mrkvovej omáčke a violet pyré
  • Vitamínová bomba

    Vitamínová bomba

    Tento osviežujúci šalát je vhodný ako hlavné jedlo alebo príloha. Osobne si ho veľmi rada dávam ako ľahkú večeru. Nastáva zimné obdobie a naše telo sa potrebuje zásobiť vitamínmi. Červená repa, mrkva a zeler sú...

  • Šalát s fazuľovými klíčkami a krevetami

    Šalát s fazuľovými klíčkami a krevetami

    Presypeme klíčky do sitka a opláchneme studenou vodou. Na panvici bez tuku opražíme sezam do zlatohneda, vyberieme a dáme bokom.

  • „Nezdravá“ tekvicová polievka

    „Nezdravá“ tekvicová polievka

    Myslim, ze rovnakych receptov je tu asi viac len na pagace. Na tekvicovu je tu najmenej 100, vacsina z nich je super zdrava. Do tridsiatky som zil na Slovensku a o tekvicovej kremovej som ani...

  • Pečené Buffalo kuracie krídelká

    Pečené Buffalo kuracie krídelká

    Nedávno sme pripravili veganskú verziu kuracích krídeliek z Buffala. Tentokrát prichádzame so skutočnými populárnymi Buffalo kuracími krídelkami, ktoré sa podávajú s chladeným nakrájaným stopkovým zelerom a mrkvou, všetko s dipom z modrého syra. Výborná...

  • Pirohy s dubákovou plnkou (fotorecept)

    Pirohy s dubákovou plnkou (fotorecept)

    Pirohy: Pripravíme cesto z múky, vajec a oleja, necháme chvíľku odstáť, potom vyvaľkáme na tenké pláty. Z cesta vyrežeme kocky alebo kruhy s priemerom asi 4 cm, plníme dubákovou zmesou a vidličkou zlepíme.

  • Jelení chrbát s paštrnákovým pyré

    Jelení chrbát s paštrnákovým pyré

    Jelení chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, opečieme na olivovom oleji z každej strany a dáme do rúry zohriatej na 160 °C asi na 10 – 12 minút tak, aby bolo mäso vnútri ružové.

  • Teľací perkelt s opekanými haluškami

    Teľací perkelt s opekanými haluškami

    Teľacie stehno zbavíme blán a pokrájame na kocky 2 x 2 cm, v hrnci rozohrejeme masť a pridáme nakrájanú cibuľu. Pražíme do zlatohneda, pridáme nakrájané mäso a ďalej pražíme, pridáme na pásiky nakrájanú čerstvú papriku, drvenú rascu,...

  • Krém z dunajských rýb s tvarohovou knedličkou (fotorecept)

    Krém z dunajských rýb s tvarohovou knedličkou (fotorecept)

    Ryby očistíme, nakrájame na kúsky a odložíme do chladu, na oleji opražíme nakrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu, zalejeme vývarom, pridáme bobkový list, nové korenie a osolíme.

  • Zemiakové tašky s kačacou plnkou

    Zemiakové tašky s kačacou plnkou

    Posyp zo strúhanky a z vlašských orechov: Strúhanku spolu s posekanými vlašskými orechmi opečieme nasucho v hlbšej panvici do zlatohneda, pridáme roztopené maslo a ešte chvíľu pražíme, osolíme, okoreníme, pridáme posekanú pažítku, odstavíme a preložíme do druhej misky.

  • Gnocchi so zeleninovým demi-glace a s hubami
  • Vyprážané „ružičky“ s cesnakovým tvarohom
  • Pažítková nátierka (videorecept)

    Pažítková nátierka (videorecept)

    Jednoduchá a rýchla nátierka.

  • Paradajkové košíčky so pšenom

    Paradajkové košíčky so pšenom

    Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.

  • Grilovaný syr s cibuľou
  • Líčka z morského čerta so zemiakovým šalátom

    Líčka z morského čerta so zemiakovým šalátom

    Líčka z morského čerta odblaníme, vložíme do vákuového vrecka, pridáme k nim čerstvý kôpor, soľ a varíme sous vide pri 55 °C 8 minút (Pozn. red. : sous vide - metóda, pri ktorej sú...

  • Teľacia pečeň s pivovou omáčkou

    Teľacia pečeň s pivovou omáčkou

    Skvelé jedlo sa rado snúbi s pivom, pri varení i jedení. Už dve deci sú liekom i zvýrazňovačom výslednej chuti, len sa netreba báť experimentovania. Stačí dodržať zlaté pravidlo, že všetko s mierou.

  • Trojfarebné ihly (fotorecept)

    Trojfarebné ihly (fotorecept)

    Cherry paradajky umyjeme a odtrhneme od stopiek.

  • Chrenové zemiaky

    Chrenové zemiaky

    Ja sa nebránim inym - čudným receptom, skôr ich vyhľadávam. Včera tu v televízii jeden herec rozprával, že keď bol chlapec, jeho babka varila chrenové zemiaky a stále si na ne spomína. Načo máme uja Googla,...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist