Pšenično-ražné halušky s tofu fotorecept
Foto: tejaja
Troška zmeny v druhu múky a už máme iné jedlo. A trocha zdravšie. Používam tofu, ale tieto halušky možno použiť s čímkoľvek ako Zobraziť celý popisTroška zmeny v druhu múky a už máme iné jedlo. A trocha zdravšie. Používam tofu, ale tieto halušky možno použiť s čímkoľvek ako klasické, s tvarohom, kapustou, bryndzou...
porcie
príprava
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
|
|
podľa potreby |
|
Okrem toho: | |
250 g (alebo údené) |
|
1 ks |
|
5 PL |
|
|
|
(nemusí byť) |
|
Postup
-
1
V miske zmiešame obe múky, soľ a vajce. Pridáme toľko vody, aby sme vypracovali cesto ako na bežné noky. Halušky sádžeme cez haluškovač do vriacej osolenej vody a varíme asi 3 minúty. Potom ich scedíme a necháme odkvapkať.
-
2
Tofu nakrájame na kocky. Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme nakrájané tofu a restujeme asi 5 minút.
-
3
Na taniere dáme halušky, posypeme tofu aj s výpekom a ozdobíme sekanou pažítkou. Kto chce, môže poliať aj trochou kyslej smotany.
Diskusia k receptu