Slaný koláč
Slaný koláč

Quiche s tofu, paradajkami a so šampiňónmi

Jarmila Horváthová
príloha Varecha, 4. septembra 2024
Quiche s tofu, paradajkami a so šampiňónmi
Foto: Shutterstock

Vyskúšajte tofu ako základ náplne slaného koláča. Spolu so šampiňónmi, paradajkami a bylinkami to bude vo výsledku naozaj chutný quiche.

4
porcie
30 (+ chladenie) minút
príprava
40 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
125 g
4 PL
Náplň:
300 g
150 ml
100 g
200 g
5 ks
6 stoniek
1/2 zväzku
2 PL




Postup

  1. 1

    Na cesto vymiesime z masla, múky a 4 PL vody hladké cesto. Na pomúčenej pracovnej ploche cesto rozvaľkáme na okrúhly tvar (priemer približne 25 cm). Koláčovú formu vymastíme a vysypeme múkou. Cesto vložíme do formy a necháme ho 30 minút chladnúť v chladničke.

  2. 2

    Tofu nakrájame na kocky a varíme vo vriacej vode približne 5 minút. Prelejeme do sitka, scedíme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Tofu rozmixujeme so 150 ml sójového mlieka na jemné pyré. Bylinky umyjeme a osušíme. Natrháme listy estragónu a spolu s pažítkou nasekáme nadrobno. Zmes tofu ochutíme soľou a korením a vmiešame estragón a pažítku.

  4. 4

    Očistíme a nakrájame šampiňóny. Šalotku ošúpeme a nakrájame na kolieska. Na panvici rozohrejeme 2 lyžice oleja a huby a šalotku smažíme 3 minúty. Dochutíme soľou a korením. Cherry paradajky umyjeme a rozpolíme.

  5. 5

    Tofu zmes rozotrieme na vychladené cesto a uhladíme. Navrch rozložíme huby a paradajky. Pečieme v predhriatej rúre pri 175 °C približne 40 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia