Opekané zemiaky
Opekané zemiaky

Tirolské zemiaky fotorecept

eruska25 - fotkaeruska25, dnes 09:28
Tirolské zemiaky (fotorecept)
Foto: eruska25

Naozaj fantastické zemiaky. Slaninka, cibuľa, cesnak - všetko tam je. K tomu volské oko a kačacie prsia - proste ako v najlepšej reštaurácii.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
200 g
1 ks veľká
2 strúčiky
 (alebo olej)
Na vrch:
4 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode. Vychladnuté očistíme a nakrájame na kolieska. Na veľkej panvici zohrejeme masť alebo olej. Pridáme zemiaky, osolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku a prelisovaný cesnak, restujeme. Ja som prilievala aj kačaciu masť, ktorá sa postupne uvoľňovala pri opekaní kačacích pŕs. Občas zemiaky pootáčame, aby sa opiekli z každej strany. Na druhej panvici roztopíme slaninu, pridáme nakrájanú cibuľu a porestujeme.

    Tirolské zemiaky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľovú zmes pridáme k zemiakom, premiešame a spolu ešte orestujeme.

    Tirolské zemiaky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na tanieri zemiaky posypeme nasekanou pažítkou a pridáme volské oko s tekutým žĺtkom. Dobrú chuť!

    Tirolské zemiaky (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

farbuska
Jaj, ešte nie je ani čas obeda a po zhliadnutí tohto receptu a fota mám už rozvinutý Pavlovov reflex. Zemiačky takto určite urobím, pre mňa môžu byť aj ako samostatná večera s miskou šalátu k tomu. Vďaka za fajn námet.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia