Tirolské zemiaky fotorecept
Foto: eruska25
Naozaj fantastické zemiaky. Slaninka, cibuľa, cesnak - všetko tam je. K tomu volské oko a kačacie prsia - proste ako v najlepšej reštaurácii.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode. Vychladnuté očistíme a nakrájame na kolieska. Na veľkej panvici zohrejeme masť alebo olej. Pridáme zemiaky, osolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku a prelisovaný cesnak, restujeme. Ja som prilievala aj kačaciu masť, ktorá sa postupne uvoľňovala pri opekaní kačacích pŕs. Občas zemiaky pootáčame, aby sa opiekli z každej strany. Na druhej panvici roztopíme slaninu, pridáme nakrájanú cibuľu a porestujeme.
-
2
Cibuľovú zmes pridáme k zemiakom, premiešame a spolu ešte orestujeme.
-
3
Na tanieri zemiaky posypeme nasekanou pažítkou a pridáme volské oko s tekutým žĺtkom. Dobrú chuť!
Áno, sú dobré aj bez toho mäsa, len s volským okom.