Pizza raz dva tri fotorecept
Foto: sonulienka
Aj keď ma určite ukrižujete, že toto nie je pizza, tak vám dám za pravdu. Ja robievam pizzu, ktorej cesto robím večer. Zobraziť celý popisAj keď ma určite ukrižujete, že toto nie je pizza, tak vám dám za pravdu. Ja robievam pizzu, ktorej cesto robím večer. Cez noc odpočíva v chladničke a na druhý deň s ním pracujem. Ale dnes som bola nútená urobiť pizzu ako som ju nazvala - raz, dva, tri. A prečo? Vnučka mi zavolala ráno, že má choré deti, či ich môže doniesť. Samozrejme som súhlasila, veď sme s manželom dôchodcovia a tak sme tu pre nich. A pravnúčence ma poprosili, či by som im neurobila pizzu.
príprava
na 190-200 °C
Postup
-
1
Tu sú suroviny na cesto.
-
2
Múku si preosejeme a dáme do nej všetky ostatné suroviny postupne. Najprv soľ, premiešame, potom cukor, droždie, vodu, olej a vypracujeme cesto.
-
3
Cesto dáme kysnúť na 1 hodinu.
-
4
Pokiaľ nám cesto kysne, pripravíme si plnku. Viem, že tu budete mať výhrady, že na pizzu sa nedáva kečup, ale moje pravnúčence si to želali, tak som im urobila tak, ako chceli. Do kečupu som zamiešala oregano (mám domáce sušené) a cesnak. Dobre premiešané mojim pomocníkom.
-
5
Keď máme cesto nakysnuté, prenesieme ho na pracovnú dosku urobíme si sedem guliek - každá váži asi 240 g. Guľky postupne rozvaľkáme, prenesieme na formu, ktorú som si vystlala papierom na pečenie. Po krajoch naplníme šunkovými rolkami. Šunku som naplnila strúhaným syrom. Na každú pizzu som minula sedem roliek.
-
6
Keď máme takto naplnené, dobre popritláčame kraje. A prišla na rad ďalšia moja pomocníčka, ktorá popichala stred pizze vidličkou. Piekla som na 190-200 stupňoch asi 15-20 minút doružova. Ale tu si musíte dobre sledovať rúru, aby vám stred veľmi neprihorel.
-
7
Po upečení naplníme podľa seba. Tu je upečená a takto si ju ozdobili pre tatina.
-
8
Ďalšia pre maminu bez syra.
-
9
Pre starkého krevetová.
-
10
No a takto sme minuli všetky cestá a plnili podľa želania. Tak ak vyskúšate, naplňte si podľa vlastnej chuti.
Diskusia k receptu