Jednoduchá pohánka s bryndzou fotorecept
Toto jednoduché jedlo, veľmi rýchlo hotové, sa u nás kedysi robievalo často. Výbornou prílohou k nemu je pohár kyslého mlieka.
2
porcie
porcie
10 (+príprava pohánk minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pohánku dáme do misky, zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a zabalíme do perín na 30 minút. Potom ju vyberieme.
- 2
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.
- 3
Pridáme bryndzu a za stáleho miešania ju necháme rozpustiť.
- 4
Vmiešame pohánku.
- 5
Ihneď dáme na taniere a posypeme sekanou pažítkou.
Tiež pohánka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu